Na 16 jaar terugbetaling waterschade

Zo’n 300 gezinnen uit Merksem krijgen na 16 jaar eindelijk een schadevergoeding van het Vlaamse gewest voor waterschade. Dat heeft het hof van beroep beslist. In het najaar van 1998 liepen verschillende straten onder water na hevige regenbuien. Het water had moeten afgevoerd worden langs de rivier Groot Schijn, maar die was voor een groot deel dichtgeslibd. De schadevergoedingen die worden uitbetaald liggen gemiddeld tussen 3.000 en 10.000 euro, maar er zijn nog hogere bedragen. Bovendien komen daar ook nog intresten bij voor 16 jaar. Na die overstromingen zijn er wel nieuwe pompen gekomen en sindsdien is er geen wateroverlast meer geweest.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.