Inbraak in supermarkt – twee verdachten opgepakt en voorgeleid

De politie van Antwerpen kon vannacht enkele inbrekers arresteren in Merksem. Ze hadden ingebroken in het grootwarenhuis Match aan de Maantjessteenweg. Eén van hen had nog een deel van de buit in zijn zakken. De twee gearresteerde verdachten worden later vandaag voorgeleid.

Vannacht, om 2.54 uur, kwamen verschillende alarmen binnen die deden vermoeden dat er inbrekers aan het werk waren in het filiaal van supermarktketen Match aan de Maantjessteenweg 143 in Merksem. Er werden onmiddellijk enkele interventieploegen ter plaatse gezonden. Inspecteurs merkten via een raam op dat er vermoedelijk drie inbrekers in het gebouw aanwezig waren wat trouwens later ook werd bevestigd door camerabeelden die er van de inbraak zijn gemaakt. Het grote gebouw werd onmiddellijk in de mate van het mogelijke omsingeld.

Op zeker moment kwamen, op twee verschillende plaatsen, de drie verdachten naar buiten gekropen via enkele keldergaten. Eén van die drie werd na een korte achtervolging te voet opgepakt en gearresteerd in de Kolibristraat. Een tweede verdachte probeerde zich onzichtbaar te maken door zich te verstoppen in het struikgewas aan het Vredegerecht in de Laarsebaan. Ook hij werd gearresteerd.

Een derde man werd opgemerkt in de Pinguïnstraat. Hij kon wat verderop worden staande gehouden en gearresteerd. Later tijdens het onderzoek werd duidelijk dat die man niets met de inbraak te maken had. Hij mocht dan ook na verhoor terug vertrekken. De ‘echte’ derde verdachte kon dus ontkomen. Hij blijft op te sporen.

Tijdens het onderzoek bleek dat de inbrekers vermoedelijk naar binnen zijn geraakt via één van de keldergaten om zo in de ondergrondse garage van het gebouw te komen. Van daaruit zijn ze op één van de hoger gelegen verdiepingen tot in de toiletruimte geraakt. Daar hebben ze een muur gesloopt om dan in een lokaal te komen waar een kluis staat. Die kluis werd opengeslepen, de gebruikte slijpschijf lag nog ter plaatse.

Vermoedelijk is toen het alarm afgegaan waarna de daders geprobeerd hebben weg te komen. Eén van de twee opgepakte verdachten had een bundeltje bankbiljetten en een aantal maaltijdcheques in zijn zakken. De rest van de buit werd teruggevonden in een zak die bij de kluis stond. Tijdens hun vlucht hadden de daders die zak blijkbaar moeten achterlaten.

De verdachten, mannen van 24 en 27 jaar, werkten niet mee tijdens het onderzoek. Ze bleven aangehouden en ze zullen vandaag nog worden voorgeleid op het gerechtshof.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.