Facebookvriend zet Dr. M. Timmermanslaan in rep en roer

Het Bijzondere Bijstandsteam van de Antwerpse politie is afgelopen zaterdag uitgerukt naar de Dokter Maurice Timmermanslaan in Merksem. Een Facebookvriend van een bewoonster was niet opgezet met het feit dat deze niet op zijn avances in ging en kwam daarom gewapend naar haar huis. Er werd geslagen, maar gezien de aanwezigheid van een vuurwapen viel het al bij al nog mee.

Zaterdag rond 15u kregen de bewoonsters van een appartement, moeder en dochter (14), een Facebookkennis van de dochter op bezoek. Deze zou via Facebook al avances gemaakt naar het meisje toe, maar deze ging er niet op in. Daarom kwam de jongeman naar het huis van het meisje. Er vielen enkele rake klappen ook bij de moeder die tussen beiden kwam. Ze kreeg enkele schokken van een stroomstootwapen.

De dames hadden ook een mogelijk vuurwapen gezien en hebben daarop de politie verwittigd. Die kwam onmiddellijk af met de nodige interventieploegen en sloot de straat hermetisch af. Het team hield toevallig een trainingssessie in de buurt en was dan ook zeer snel aanwezig.

Na een huiszoeking bleek de dader niet meer aanwezig en kon de straat weer vrijgegeven worden voor het verkeer. Ook De Lijn ondervond kortstondige hinder.

De politie heeft het vermoeden dat de verdachte op Facebook een schuilnaam gebruikte. Ze proberen daarom zijn echte identiteit te bemachtigen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.