Archeologen aan het werk in de IJzerlaan

Van 30 juni tot eind september, zal een aannemer een proefsleuven graven in de IJzerlaan. Op deze manier kunnen de archeologen de oude Kempische Vaart onder de IJzerlaan in kaart brengen en de kwaliteit van de bestaande ondergrondse kaaimuren nagaan. Tegelijk kan de aannemer checken waar de nutsleidingen liggen.

 30 juni tot 4 juli

Tijdens deze week worden 4 proefsleuven gegraven .

 • Eén grote proefsleuf op de kade van het Asiadok. Deze sleuf blijft gedurende de hele zomer openliggen opdat de archeologen voldoende tijd hebben om de oude sluis en kademuren van de oude Kempische vaart goed te bestuderen.
 • Een proefsleuf in het fietspad op de Noorderlaan.
 • Een proefsleuf in de Asiadok-Oostkaai, naast het viaduct en;
 • Eén proefsleuf in de ventweg ter hoogte van de Gmangarage.

Omleidingen

Voetgangers en fietsers
Er wordt een loop-en fietsbrug voorzien voor voetgangers en fietsers zodat zij altijd doorkunnen.

Autoverkeer

 • Doorgaand verkeer op de Noorderlaan richting binnenstad moet ter hoogte van het kruispunt met de IJzerlaan over één rijbaan.
 • De toegang vanaf het kruispunt Noorderlaan naar Asiadok-Oostkaai wordt volledig afgesloten. Plaatselijk verkeer kan omrijden langs de IJzerlaan en Bredastraat.
 • De bedrijven ter hoogte van de Asiadok-Oostkaai zijn enkel bereikbaar vanuit het noorden via de Bredastraat.
 • De ventweg ter hoogte van de Gmangarage wordt afgesloten voor alle verkeer (doodlopend). Plaatselijk verkeer kan omrijden via de Bredastraat of Steenborgerweert die tijdens de werken dubbelrichting wordt.

Bussen
De bussen die langs de Asiadok-Oostkaai rijden, worden omgeleid via het Hardenvoortviaduct. Hierdoor vervalt de halte aan het begin van de Asiadok-Oostkaai en aan de Kempenstraat. Reizigers die aan deze haltes op-of afstappen, worden deze week doorverwezen naar de dichtstbijzijnde bestaande haltes.

 • Voor bussen vanuit de IJzerlaan is dat de halte in de Bredatsraat
 • Voor bussen uit de Noorderlaan is dat de halte op de Noorderlaan, net voor het kruisput met de Asiadok-Oostkaai
 • Zij die de halte in de Kempenstraat gebruiken, maken deze week best gebruik van de halte inde Van de Wervestraat.

7 juli tot 11 juli

Tijdens deze week worden er proefsleuven gegraven

 • In de Bredastraat tussen de IJzerlaan en de Merksemsestraat. Dit stuk straat wordt daarom tijdelijk enkelrichting naar de IJzerlaan toe.
 • Aan het kruispunt Noorderlaan – IJzerlaan ter hoogte van de afslagstrook van het Hardenvoortviaduct richting IJzerlaan. Het autoverkeer wordt hier niet gehinderd.
 • In het voet- en fietspad ter hoogte van de buitenbocht van de Slachthuislaan naar de IJzerlaan. Het autoverkeer wordt hier niet gehinderd.

Omleidingen

Voetgangers en fietsers
De doorgang voor voetgangers en fietsers blijft vrij. Ter hoogte van de bocht van de Slachthuislaan naar de IJzerlaan wordt deze doorgang via de parkeerstrook voorzien.

Autoverkeer
De Bredastraat tussen de IJzerlaan en de Merksemstraat wordt tijdelijk enkelrichting naar de IJzerlaan toe. Verkeer dat verderop in de wijk moet zijn, wordt omgeleid langs via de ventwegen langs de IJzerlaan en de Merksemsestraat.

14 juli tot 1 augustus

Tijdens het bouwverlof zal de aannemer geen nieuwe proefsleuven graven. Archeologen zullen mogelijk tijdens die weken wel bijkomende opmetingen uitvoeren in de proefsleuf naast het Asiadok. Zonder het verkeer te hinderen. Vanaf maandag 4 augustus graaft de aannemer nieuwe proefsleuven. Hierover wordt later gecommuniceerd.

Bron Antwerpen.be

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.