Dodelijk verkeersongeval

Gisteren, om 11.30 uur, gebeurde in de Zwaantjeslei een aanrijding waarbij een 87-jarige vrouw zwaar werd gewond. Het slachtoffer overleed korte tijd later in het Jan Palfijnziekenhuis.

De bestuurder (40) van een vrachtwagen Iveco van de stadsreiniging reed een toegangsweg van het dienstencentrum De Brem op. Naast hem zaten twee van zijn collega’s. Hij reed achteruit tot bij de plaats waar de afvalcontainers staan. De drie mannen maakten de containers leeg. Daarna stapte de bestuurder opnieuw in, zijn collega’s bleven achteraan op de treden van de vuilniswagen staan.

De bestuurder reed traag terug richting uitgang. Plots zag hij naast zijn vrachtwagen een rollator liggen. Zijn twee collega’s merkten dat ook en ze maakten de bestuurder er op attent. De vrachtwagen stond onmiddellijk stil. Toen bleek dat een bewoonster van het dienstencentrum, een vrouw van 87 jaar, was aangereden. Hoe dat is kunnen gebeuren was niet duidelijk. Het slachtoffer werd zwaargewond en in kritieke toestand overgebracht naar het Jan Palfijnziekenhuis. Daar bezweek ze kort nadien aan haar verwondingen.

Het team Verkeersongevallenonderzoek kwam ter plaatse om de technische vaststellingen te doen.

Bron Lokale politie Antwerpen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.