Persbericht CD&V: Merksems districtscollege investeert merendeel van investeringsbudget in bovenlokale infrastructuur

Via de verslagen van de jeugdraad kwam de Merksemse districtsraad op het spoor dat het districtscollege verregaande plannen heeft om ofwel de rechterremise ofwel de linkerremise in Bouckenborgh te gaan verbouwen.

Daarenboven zijn er heel wat vragen en bedenkingen te maken bij deze plannen.De Merksemse CD&V fractie heeft het districtscollege terzake dan ook op de Merksemse districtsraad van donderdag 19 juni jongstleden geïnterpelleerd.

Deze verbouwingsplannen zijn de zoveelste investering op rij van het Merksemse districtbestuur in bovenlokale infrastructuur.

Zo voorziet het Merksemse districtscollege in een bedrag van 480.000 Euro voor de vernieuwing in de atletiekpiste aan de Rode Loop.

Verder voorziet het Merksems districtscollege in een bedrag van 461.000 Euro voor de heraanleg van de Vaartkaai. Waarbij het enkel vaststaat dat zowel de Stad Antwerpen als NV De Scheepvaart een onbekend gedeelte bijdragen in de kosten van deze heraanleg.

De drie voormelde projecten samen brengen met zich dat er in 2014 voor zo maar even 1.141.000 Euro tot 1.301.000 Euro (200.000 Euro tot 360.000 Euro verbouwing remise Bouckenborghpark + 480.000 Euro vernieuwing atletiekpiste + 461.000 Euro heraanleg Vaartkaai) van het investeringsbudget van het Merksemse district voor een totaal van 1.578.200 Euro in bovenlokale infrastructuur zal worden geïnvesteerd. Hetgeen betekent dat er dan nog slechts 437.200 Euro tot 277.200 Euro overblijft aan investeringsbudget voor 2014.

Alhoewel onze Merksemse CD&V fractie de Merksemse sporters, scholen en niet in het minst Olse Merksem Atletiek maar ook de fuivende jeugd een warm hart toedraagt en geen bezwaar heeft tegen de nieuwe atletiekpiste, de heraanleg van de Vaartkaai, een fuifzaal, dient de bedenking te worden gemaakt of het wel een goed idee is om zowat 1/3 van het totale investeringsbudget voor 2014 van Merksem daarvoor in te zetten.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.