Muziek in de wijk

Ook dit jaar kan je in augustus op het Kroonplein terecht voor Muziek in de Wijk. Met muzikanten van over de hele wereld en talent van dicht bij huis.

03.08 – 16u BAMBARABANDA, kleurrijk Colombiaans carnaval

Pasto is een stad in Colombia die bekendstaat voor haar kleurrijke carnaval. De stad ligt hoog in de Andes en Bambarabanda leeft daar in de schaduw van de vulkaan. Hun muziek is even vrolijk en uitbundig als het carnaval en caliente als de vulkaan. Met veel energie, uitzinnige kostuums en een theatrale show zetten ze met plezier alle pleintjes in brand.

10.08 – 16u JOAQUIN DIAZ, Dominicaanse merengue met soul

onweerstaanbare accordeonspeler met een stem die gedoopt is in de zwoele Latin soul! Deze Caraïbische maestro is de beste merengue-artiest van zijn tijd. Zijn repertoire is een mix van traditionele en originele songs, begeleid door opwindende ritmes. Oefen die merenguepasjes alvast in!

17.08 – 16u NEUZA, zwoele Kaapverdische ritmes

Neuza groeide op met haar grootmoeder in Fogo, een van de tien Kaapverdische eilanden. Haar moeder, een zangeres in bars, stierf erg jong maar liet haar dochter een wondermooie stem na. Neuza wordt nu al getipt als de nieuwste ster van haar land. Geniet van de Fogo Island-ritmes zoals talaia baxo, rabolo en samba.

24.08 – 16u SHAKARA UNITED, Belgische Afrobeat zonder franjes

Zinderende beats, funky ritmes, stevige uithalen van blazers en synths, boeiende, energieke improvisaties: deze tien klassemuzikanten brengen hun versie van afrobeat. Zonder franjes, eerlijk en met de energie van een muzikale orkaan. Shakara United: alle messen op tafel!

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.