Film in de Wijk

Vanaf 13 augustus kunt u 4woensdagen op rij gratis genieten van een gezellige filmavond in openlucht. De filmkaravaan stopt elke week op een andere plek in Merksem. Er wordt gezorgd voor een gratis topfilm en stoeltjes. U hoeft enkel familie, vrienden en buren mee te brengen om samen te genieten van een van de onderstaande filmparels.

13 augustus om 21 uur -  Recreatiedomein Distelhoek

‘The Great Gatsby’

Verfilming van het gelijknamige boek van F. Scott Fitzgerald. Het boek – en nu ook de film – vertelt het verhaal van Nick Carraway, een schrijver in spe die in het voorjaar van 1922 in New York terecht komt. Het is de tijd van economische voorspoed, betoverende jazz en losse zeden. In de navolging van zijn ‘Amerikaanse droom’ komt Nick in aanraking met de mysterieuze wereld van Jay Gatsby, miljonair en partyliefhebber. Als ‘The Great Gatsby’ zet Leonardo DiCaprio een glansrol neer.

20 augustus om 21 uur -  Kastanjeboomplein

‘Gravity’

Dokter Ryan Stone (Sandra Bullock) gaat samen met astronaut Matt Kowalsky (George Clooney) op ruimtemissie. Haar eerste missie, zijn zoveelste. Tijdens een routinecontrole slaat het noodlot toe. Hun shuttle wordt vernietigd en beiden zweven Рaan elkaar vastgebonden Рverder de ruimte in. Het uitgangspunt voor een bloedstollende thriller die terecht zeven Oscar-beeldjes in de wacht sleepte. De prent sleurt je mee in het oneindige ruimtesop en grijpt je vanaf minuut ̩̩n bij de keel.

27 augustus om 21 uur -  Speelplein Borrewaterstraat

‘American Hustle’

Retrokomedie met een topcast over de befaamde Abscam-undercoveroperatie van de FBI, die eind jaren 70 plaatsvond. Irving Rosen en Sydney zijn een crimineel stelletje, dat mensen oplicht met nepleningen en kunst. Ze doen gouden zaakjes tot ze gevat worden door FBI-agent Richie DiMaso. In ruil voor hun voorlopige vrijheid moeten zij hem helpen met de vangst van enkele dikke maffiavissen. De film was de grote winnaar op de uitreiking van de Golden Globes: Beste Komedie, Beste Actrice (Jennifer Lawrence) & Beste Vrouwelijke Bijrol (Amy Adams).

3 september om 21 uur -  Tuin van de Catershoeve, Catershoflaan 12

‘Het Diner’

De broers Serge en Paul gaan uit eten met hun vrouwen. Er wordt over koetjes en kalfjes gepraat, maar tegelijkertijd heerst er een duidelijke spanning. Ze vermijden het onderwerp waarvoor ze eigenlijk zijn samengekomen: hun kinderen. Die hebben iets verschrikkelijks op hun geweten, iets wat ook hun toekomst kan verwoesten. Maar wie weet wat en hoever ga je als ouder om je kind te beschermen? Een verfilming van het gelijknamige boek van de Nederlandse schrijver Herman Koch, waarvan meer dan 500.000 exemplaren werden verkocht.

Bron merksem.be

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.