Wijk Nieuwdreef moet geen geld van district

Tot op heden kwamen er geen voorstellen vanuit de wijk Nieuwdreef om hun wijkbudget van maar liefst € 15.000 te spenderen. Op initiatief van districtsschepen Karin Staes (Groen!) werd er in maart beslist dat om de beurt elke Merkseme wijk een budget zou krijgen om hun wijk op te vrolijken. Het is niet duidelijk waarom er geen enkel voorstel komt, mogelijk is het wijkbudget nog niet bekend genoeg of hebben de buurtbewoners geen zin om mee te werken aan de uitwerking van het project?

 

Nu aan de Tuinwijk

Spijtig voor de wijk Nieuwdreef, maar de schepen geeft niet op. Ondertussen werden er flyers gebust bij de inwoner van de Tuinwijk. Zij krijgen als 2de wijk de mogelijkheid om een project in te dienen. Voor de Tuinwijk is er eveneens een wijkbudget van 15.000 euro. Wijkbewoners kunnen een project indienen voor maximaal 7.500 euro. De bewoners promoten zelf hun project. Daarna kiezen ze zelf de projecten die ze samen uitvoeren. Het district bepaalt wel welke projecten realiseerbaar zijn. Het kan gaan om een wijkkookboek, een grote luifel voor wijkfeesten, een trapveldje voor de buurtkinderen, een film over de toekomst en het verleden van de wijk …

Voorwaarden

 • De indiener moet het project zelf kunnen uitvoeren.
 • Het project kost maximaal 7.500 euro.
 • Het project moet de samenhang in de wijk verbeteren.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

 • Dien uw projectidee in voor 1 december 2014.
 • De projecten worden gescreend op haalbaarheid
  • In februari 2015 worden de gekozen projecten voorgesteld in een infobrochure.
  • De projecten worden door de bewoners zelf gepromoot.
 • in april 2015 is er een stemmingsronde.
  • De bewoners voeren zelf het winnende project uit.
  • De winnende projecten worden omgezet naar een buurtcontract.
  • Alle bewoners uit de wijk die ouder zijn als 12 jaar mogen stemmen op hun favoriete project.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.