Heraanleg fase 3A en nutswerken fase 3B

Fase 2c van de werken aan de Bredabaan is bijna volledig afgerond. Het verkeer richting noorden kan reeds over een volledig vernieuwde rijbaan rijden. De fietsers en voetgangers rijden en wandelen aan de oneven zijde over een comfortabel nieuw voet- en fietspad.

Het beton van de tram- busbaan moet nog uitharden tot maandag 22 september. Vanaf dan kan ook de bus over de heraangelegde tram- busbaan rijden en zijn de nieuw aangelegde kruispunten ter hoogte van de Molenlei/ Du Chastellei, Oude Bareellei/ Dr. M. Timmermanslaan en Deurnsebaan opnieuw overrijdbaar.

Op maandag 8 september startte een nieuwe fase van de heraanleg Bredabaan. De fase 3a loopt van de Groenendaallaan tot aan de Nieuwdreef aan de even zijde. De werken zullen naar schatting 4 maanden duren. Tegelijk worden er nutswerken uitgevoerd in fase 3b, het gedeelte tussen Nieuwdreef en Weggestraat. Deze nutswerken dienen ter voorbereiding van de heraanleg fase 3b.

Omleiding voor autoverkeer

  • Doorgaand verkeer wordt omgeleid via R1
  • Lokale omleiding via Winkelstap => Kruiningenstraat => Vaartkaai => Brug Azijn => Bisschoppenhoflaan
  • Lokale omleiding via Ringlaan => Maantjessteenweg => Noorderlaan

Vanaf 17 september tot en met 10 oktober wordt omwille van veiligheid en een vlotte doorstroming van het openbaar vervoer de omleiding van het autoverkeer stadinwaarts bijgestuurd.

Nieuwe lokale omleiding via Bredabaan => Deurnsebaan => Bisschoppenhoflaan =>Burgemeester Gabriël Theunisbrug.

In het gedeelte tussen Weggestraat en Nieuwdreef, aan de even zijde, wordt enkel plaatselijk verkeer toegelaten. Zo blijven de handelaars bereikbaar.

Van 17 september tot en met 22 september loopt de Van Roiestraat dood op de werf Bredabaan. De Van Roiestraat wordt tijdelijk dubbel richting.

Van 23 september tot 10 oktober is het kruispunt Van Roiestraat – Bredabaan terug open voor verkeer omwille van de markt. De Van Aertselaarstraat loopt dood op de werf Bredabaan. Er is enkel plaatselijk verkeer toegelaten. Vanuit de Weggestraat kan je niet naar de Bredabaan. De Weggestraat wordt tijdelijk enkel richting naar de Van Heybeeckstraat. De Van Heybeeckstraat wordt enkel richting naar Dokter M. Timmermanslaan. Er worden overal signalisatieborden geplaatst.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.