Nelo-Olse 37-35

Wij moeten geen rode wangen hebben!!

Een vrank en vrij spelend Olse is er zaterdag ei zo na nog in geslaagd voor een verrassing te zorgen in de nog jonge en onthoofde competitie van eerste nationale. Nelo, dat een aanzienlijk deel sterkhouders zag vertrekken tijdens de transferperiode naar clubs uit de Beneliga, kon zich nog wel versterken, maar miste nu toch duidelijk die grote kwaliteit van vervlogen tijden.

Voor men het goed besefte op de tribune keek de thuisploeg al na 4’ tegen een 0-2 achterstand aan, via treffers van Johannes en Kristof. Jasper zat ook meteen in zijn ritme en stopte knap de eerste twee pogingen van de thuisploeg. Nelo kon pas via een 7m een eerste maal scoren. Het had hen vijf minuten van hun kostbare tijd gekost, maar niemand van de thuisaanhang leek zich daar veel zorgen over te maken. Men ging dat varkentje wel eens snel wassen! Na zeven minuten stond de 3-3 gelijke stand al op het bord. Dat was duidelijk nog buiten de waard gerekend, want Olse ging gewoon verder op de ingeslagen weg en liep wéér uit naar 4-7 op minuut 10, via Johannes en Kristof en onze hardwerkende nieuwe cirkelspeler Jos. De thuisaanhang moest tot halfweg de eerste helft (17’) wachten op hun eerste voorsprong. Een gelukkige coach Bertels kreeg intussen al een minuut rustpauze cadeau voor zijn beperkte speelkern, toen Qerini een time-out aanvroeg voor Nelo. In eerste instantie leek dat het spelniveau te verbeteren en Nelo speelde in vijf minuten een vierpuntenkloof bij mekaar. Maar wéér rechtten de “Eduardjes” hun rug en kropen ze op kousenvoeten terug in de wedstrijd.Vier minuten voor de rust stond het terug 16-17, met een treffer van youngster Bert op tegenaanval! De laatste 2‘ moesten we het echter rooien met een man minder door een tijdstraf voor Mats, wat de thuisploeg maximaal wist te verzilveren. Zij kregen het voor mekaar, een driepuntenkloofje uit te bouwen. We gingen rusten met een 20-17 ruststand.

Er was een stille hoop of we niet zouden kunnen aanklampen bij de meegereisde supporters uit Antwerpen en wie weet meer? Nelo had hun goalie intussen gewisseld, en de tweede 30’ gingen van start met dubbel ondertal voor Nelo maar ook met Johannes op de strafbank voor Merksem.

Jasper speelde Bert meteen aan, na een stop, en via een knappe lob stond het 20-18. Dirk pegelde op zijn eigengereide manier, al hangend de bal voorbij Van Brabant en we kregen terug een wedstrijd. Het was afwachten of we dit konden volhouden. Maar deze keer stond er géén Tadei in het doel, en dat scheelt toch wel een serieuze slok op de borrel. Kristof bracht ons terug op 22-21, maar telkens was er terug een klein kloofje voor de thuisploeg. We vreesden voor die onoverbrugbare kloof, maar dat was zonder Olse gerekend. Met verbazend gemak knokten we ons steeds terug in de wedstrijd, zodat het na 18’ nog altijd alle kanten op kon na drie treffers op rij van topscorer Kristof en een 29-29 tussenstand. We wilden meteen tekenen voor een gelijkspel, en nog eens drie minuten later was het nog steeds gelijk, 31-31na een botsbal van Dirk, voorbij de wanhopig graaiende thuisgoalie. Na de volgende treffer (32-31) van Nelo, ging de bal van Kristof op de lat en moest de stevig verdedigende Sten naar de bank voor 2’. Mats scoorde evenwel nog vanop rechts en de hoop bleef overeind voor een mooi resultaat. Sten scoorde even later ook, de thuisploeg zag haar poging naast gaan, maar de eerstvolgende knal van Kristof kende hetzelfde lot, weg gelijkmaker dus, met nog vijf minuten te gaan. Een ondertalsituatie en een time-out later was er dan toch die gevreesde kloof , want 36-33. Het frisse was nu weg en we moesten met spijt de rol lossen. Maar niet vooraleer Mats met 2 treffers op rij, de 37-35 eindstand op het blad plaatste. Een onverhoopt resultaat, maar net als vorige week opent dit toch perspectieven. Wij moeten geen rode wangen hebben na deze prestatie, al blijven de punten in Limburg, maar daar blijft voor hen alles mee gezegd!

Scoorden: Kristof 11, Sten 5, Mats, Johannes en Dirk elk 4, Bert en Jos elk 3, Ward 1
Scoreverloop: 10′ 4-7, 20′ 13-10, 30′ 20-17, 40′ 26-23, 50′ 31-30, 60′ 37-35