Politie pakt PMD-dieven op

Dinsdagavond rond 22 uur merkte een buurtbewoner van de Rietschoorvelden op hoe een man een een vrouw op straat in de blauwe PMD-zakken aan het neuzen waren. De zakken stonden klaar om de volgende dag door de stadsdiensten te worden opgehaald. De getuige belde de politie. Er kwam onmiddellijk een patrouille ter plaatse. De inspecteurs troffen er een bestelwagen met Roemeense nummerplaat. In de bestelwagen zaten twee mannen en twee vrouwen. Twee van hen voldeden aan de beschrijving die de getuige had doorgegeven aan de politie. De koffer van de bestelwagen zat vol met PET-flessen en volle PMD-zakken. Alle vier de verdachten (2 vrouwen van 25 en 28 en twee mannen van 34 en 38) werden meegenomen naar het politiekantoor. Op vraag van het parket werd de bestelwagen in beslag genomen en weggetakeld. De afdeling Leefmilieu van de lokale recherche onderzoekt de zaak verder. De politie stelde alvast een proces-verbaal op voor inbreuken op de wetgeving inzake vervoer van afval. Mogelijks wilden de verdachten het plastic in Nederland verkopen en er zo geld uit slaan.

Bron lokale politie Antwerpen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.