Bouckenborgh wordt groter

Het district Merksem heeft voor €30.000 een weiland op het grondgebied van Schoten opgekocht. Bedoeling is om hiermee het park van Bouckenborgh uit te breiden. Men denkt aan een hondenweide of een speelterrein. Bouckenborgh park zelf is eigendom van de stad Antwerpen en valt niet onder de rechtstreekse bevoegdheid van het district. Al is het natuurlijk Merksem dat van het park gebruik maakt, zo is de jeugddienst er, wordt het kasteel gebruikt voor het cultuurcentrum en liet districtsvoorzitter Luc Bungeneers (NVA) onlangs weten de rechter remise graag te gebruiken als uitbreiding of nieuwe locatie van de Merksemse heemkring. Een goede zaak voor de Heemkring, maar een voorstel dat bij de Merksemse jeugd met veel ongeloof onthaald werd. Men probeert namelijk al jaren om dit gebouw mee in te schakelen voor de jeugd, zo waren er ooit plannen om de jeugddienst er in te vestigen en was de huidige schepen voor jeugd Karin Staes (Groen) aan het bekijken of er geen mogelijkheid was om hier een extra fuifzaal te maken.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.