Tentoonstelling over WOI

Van 28 september tot en met 19 oktober kan u in het Merksemse districtshuis terecht voor een tentoonstelling die de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog vanuit verrassende hoeken belicht. De tentoonstelling wordt georganiseerd door verschillende partners waaronder Living@dokske, het MAK en Congo in Vlaanderen.

De expo belicht onder andere het Belgisch-Congolees militair verleden. Doorheen de tentoonstelling ontdekt u dat er tijdens de eerste wereldoorlog ook heel wat Afrikanen actief waren aan het front, zowel in België als in hun thuisland.

Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling op zondag 28 september leest Griet Broosens voor uit haar boek ‘Congo aan den Yzer’. Op zaterdag 4 oktober is er om 19 uur een lezing van Geert Noppen uit ‘Vreemdelingen in de Westhoek’. Zaterdag 11 oktober om 19 uur geeft antropologe Bambi Ceuppens een lezing over de dekolonisatie van Congolezen. En Vitalsky sluit de reeks lezingen af op zaterdag 18 oktober om 18 uur met een voordracht over WOI en de Dodendraad.

De tentoonstelling is in de weekends van 3, 10 en 17 oktober geopend. Op vrijdagen en zaterdag van 16 tot 20 uur en op zondag van 15 tot 20 uur.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.