Jeugdraad heeft vragen bij gang van zaken rechter remise

Deze week in de pers: districtsvoorzitter Luc Bungeneers (NVA) laat op de uitreiking van de Grote Stroboer weten dat hij het wel ziet zitten om de te krap gehuisveste laureaat van deze prijs, de heemkring van Merksem, te verhuizen naar de rechterremise in het Bouckenborgh park. Een persoonlijke mening die hij wel nog met zijn, uit de lucht vallende, bestuursploeg wil bespreken. Op zich geen slecht idee natuurlijk, de ruimte is geschikt, de locatie perfect. Alleen, de Merksemse jeugdraad probeert al enige tijd aanspraak te maken op deze ruimte. Het is de perfecte locatie voor een nieuwe polyvalente zaal in Merksem. De gesprekken met de stad waren al in een verder gevorderd stadium en er liggen zelfs plannen op tafel. Alleen blijkt nu plots dat het beloofde geld er niet meer is en dat de uitgetekende plannen vol fouten staan. Dit in combinatie met de uitspraken van de districtsvoorzitter zorgde voor volgend persbericht vanuit de jeugdraad.

Wij, de jeugdraad van Merksem, ijveren al vele jaren voor een  polyvalente zaal in Merksem. Deze vraag kwam er in de eerste plaats  door de jongeren die zochten naar een plek om te fuiven, optredens te  organiseren, … Na de erkenning van de adviesraden staat het zwart op  wit dat het districtscollege meer gaat luisteren naar adviesraden. Wij  hebben als jeugdraad een advies geschreven met daarin onze mening over de (ver)bouw(ing) van een polyvalente zaal in de rechterremise in  Bouckenborghpark. Op 3 juli 2014 hebben wij hierop als geantwoord gekregen dat het districtscollege het advies heeft ontvangen en er  nota van heeft genomen. Tot op heden is er naar ons als jeugdraad nog niet officieel gecommuniceerd wat er nu besloten is. Via deze weg zouden wij de betrokken partijen willen motiveren om hier werk van te  maken. De mogelijkheid tot een polyvalente zaal is er nu en ook een  budget werd voorzien. Het district kon € 100.000 vrijmaken en Stad  Antwerpen € 150.000. Na een uitnodiging op de jeugdraad was er  vanuit het college van burgemeester en schepenen plots niet meer  voldoende geld. Er zijn toen drie plannen op tafel gekomen waarvan, na  nazicht door een onafhankelijke ingenieur, meer niet correct was dan  wel. Wij als jeugdraad stellen ons de vraag hoe serieus wij nog worden genomen als adviesraad.

 

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.