OLSE Merksem – Kreasa Houthalen 35 – 34

Voor Olse de eerste wedstrijd van het seizoen waar het er echt om ging.  Moeten we schrijven ‘schitterende aanvallers’ of ‘zwakke verdedigingen’, feit is dat er aan de lopende band gescoord werd.  Olse begon onder impuls van een raak schietende Sten Dielen en een goed regisserende Mats De Coster goed aan de wedstrijd. Van 4 – 3 na 5 minuten ging het naar 8 – 6, Houthalen liet echter niet begaan en bleven in het kielzog van Olse. Na 20 minuten konden ze toch even de leiding overnemen 11 – 12 maar een alweer sluwe Dirk Claessens en een hard werkende Jos Riské op pivot, heeft die zijn nieuwe roeping gevonden, dachten er anders over. Met nog 5 minuten voor het rustsignaal nam Olse terug de leiding 15 – 13. Toch konden we niet beletten dat Houthalen op slag van rust de bordjes terug in evenwicht hing 17 – 17.

De eerste 10 minuten van de tweede helft bracht hetzelfde verhaal Olse steeds aan de leiding maar Houthalen beende bij 23 – 23. Jannes Verhoeven, nog steeds trefzeker van op de penaltystip, en Bert Bisschop brachten ons op het kwartier 27 – 24 voor. Olse vertrokken en de rest van de wedstrijd zou een makkie worden, maar Olse zou Olse niet zijn als ze niet aan de hartlijders in het publiek dachten. Ze verzuimden na goede mogelijkheden om de kloof verder uit te diepen en Houthalen schepte terug moed. 2 minuten voor tijd bracht Laurel Ntibashirakandi dan toch de 5 puntenkloof op het bord en met een tijdstraf voor Houthalen erbovenop waren de punten in de zak. Dat dachten we tenminste.

Nu hebben we inderdaad het laatste jaar niet echt veel gewonnen maar zoveel angst en stress om de punten thuis te houden zou er in deze ervaren spelersgroep toch niet mogen zijn. Houthalen greep elk klein kansje en kwam zo op 15 seconden van het einde terug tot 35 – 34. Gelukkig duren 15 seconden ook geen eeuwigheid en konden de punten verdiend in Merksem worden gehouden.

OLSE: Sten Dielen 8,Jos Riské 7,Dirk Claessens 7,Johannes Verhoeven 6,Bert Bisschop 3,Mats De Coster 3,Frank Ntibashirakandi 1.
Houthalen: Poelmans 6,Driesen 6,Habets 5,Vanherstraeten 5,Wisman-Hengelers-Douven 3,Claessens 2,Van Dijck 1.