Slimste Mens ter Wereld wint geld voor Oscare

Gilles De Coster schenkt opbrengst VIER-kwis “Weet ik veel”

Op VIER was zaterdagavond te zien hoe Gilles De Coster de kwis “Weet ik veel” van tegenkandidaten Lesley-Ann Poppe en Chris Van Den Durpel en 300 studenten won. De Coster, zeg gerust ‘De Slimste Mens ter Wereld’, sleepte maar liefst 12,000 euro in de wacht. De winnaar kwam dit grote bedrag zelf overhandigen aan dr. Cindy Lafaire, medisch diensthoofd bij Oscare vzw. Op tv was ook te zien dat dokter Lafaire, eveneens diensthoofd van Brandwondencentrum ZNA Stuivenberg, erg blij en dankbaar was voor deze geste van de BV. “Voor een organisatie die het moet doen zonder subsidies is dit nu eenmaal erg veel geld”, luidde het.

De Coster koos zelf Oscare uit als goed doel om de opbrengst van de kwis aan te schenken. “Omdat familieleden van mij al met het centrum in contact kwamen”, zo vertelde hij zelf. Oscare is het Nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens. Het patiëntenbestand bij Oscare gaat nog steeds in stijgende lijn. Vorig jaar vonden bijna 800 mensen de weg naar Oscare voor evaluatie en opvolging van hun brandwonden en littekens. Patiënten kunnen bij Oscare onder meer terecht voor medische consultaties, psychologische begeleiding en kinesitherapie. Het unieke project, dat bij patiënten en hun families erg gewaardeerd wordt, doet dit al jaren zonder subsidies en is daarom permanent op zoek naar financiële middelen. Bij Oscare steekt men dan ook niet onder stoelen of banken dat men erg blij is met dit genereuze gebaar van Gilles De Coster. “Alle hulp is zeker welkom”, zegt directeur Koen Maertens die erg dankbaar is dat ook heel wat bedrijven en particulieren Oscare financieel steunen. “Maar omdat we alsmaar groeien, hebben we ook altijd maar meer middelen nodig. Daarom komt er binnenkort ook een campagne waarmee we ons specifiek naar bedrijven richten.”

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.