Mogelijk een jaar cel voor Merksemse broers die haatfilm opnamen met logo universiteit

In een zaak tegen de broers Karim (22) en Morad F. (30) uit Merksem eist het openbaar ministerie een jaar cel. De broers worden vervolgd voor het misbruiken van het logo van de Universiteit Antwerpen (UA) bij het filmen van een haatboodschap. De UA eist van de beklaagden een symbolische euro schadevergoeding.

Hierop bood Karim F. zich bij de politie aan en gaf hij toe de toespraak te hebben gehouden. Volgens de man gebeurde alles in een emotionele opwelling die te maken had met de indrukken die de bombardementen op hem hadden achter gelaten in combinatie met het overlijden van zijn grootmoeder. De man heeft toen ook al zijn excuses aangeboden aan de UA. De opnames werden door zijn broer Morad F. gemaakt, deze had de opname per ongeluk online geplaatst. Beiden ontkenden dat ze lid waren van de extremistische moslimbeweging Sharia4Belgium, die ook wel haatboodschappen op YouTube had gezet.

Hun advocaat vraagt de vrijspraak omdat de broers worden vervolgd voor een inbreuk op de merkenwetgeving, maar die is volgens hem alleen van toepassing als ze het logo van de UA in een economische context hadden gebruikt.

Het vonnis volgt op 3 november.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.