Sasja-Olse 30-34

Olse, Ploeg van ‘t stad !

Menige outsider, waaronder mezelf, ging er vanuit dat Olse geen vinger in de “handbalpap” zou krijgen zondagmiddag om 15 u, laat staan de modale Sasja-aanhanger!
Een replica van een strijd om de titel van ploeg van ‘t stad was de inzet in deze nieuwe competitie.

Sasja ging na een kleine studieronde het beste van start (2-0 na 4’), maar Olse liet ook niet begaan, waarbij Riské zijn nieuwe positie méér dan ernstig nam. Hij zou een ware gesel worden voor de thuisploeg, op de cirkel.
Zijn harde werk en zijn zeven treffers maakte snel duidelijk dat Sasja nog niet thuis was met ons vandaag. Via een 2-3 en 7-7 op het kwartier leek het toch niet zo een “makkie te gaan worden voor de gasten. De Olse aanhang wreef zich zowaar de ogen uit, door het geleverde spel van de geel-blauwen. De bezoekers bouwden zelfs beetje bij beetje een voorsprong uit vanaf het kwartier, via snelle passing en mooie treffers. Het collectief primeerde en bijna iedereen kwam met zijn naam op de scorelijst. Zonder de gekwetste Kristof was dit toch wel een zucht van verluchting. Bij de thuisploeg was het vooral de bedrijvige Nemanja die voor het meeste weerwerk zorgde, maar op kousenvoeten stevende we toch naar een 15-20 ruststand, een score waar wij vooral wilden voor tekenen.

De tweede helft ging weer gelijkopgaand van start, maar na 5‘ leek de wedstrijd toch in een mooie plooi te vallen voor Olse. Wij speelden vrank en vrij en via treffers vanFrank Nti (2x) en een uitstekende Sten Dielen stond er nu zelfs een 7-puntenkloof op het blad. Continu wisselen van doelman was geen optie voor de Hobokenaars, alles ging binnen. Mats speelde indrukwekkend, maar kortom iedereen deed zijn stinkende best. Toch is het niet gespeeld voor de zestigste minuut, want op kousenvoeten kroop de thuisploeg weer maar eens dichterbij, mede door enkele mislukte doelkansen bij de “Eduardjes”, waarbij de bal viermaal op rij het doelhout trof. Een klein rekensommetje leerde ons snel dat dit al gauw resulteerde in een 23-26 stand op het kwartier. Jasper Mendez werd gewisseld voor Rens, nochtans knap begonnen, maar even niet meer bij de les na driekwart match. Dit zou renderen, zo bleek even later. De 22 ste minuut werd voor de wedstrijd cruciaal, want de aansluitingstreffer hing in de lucht. Bij een 7-m voor de thuisploeg, keerde Rens de bal!
Bij de spelhervatting gaf Claessens ons meteen wat meer ademruimte (2x), bij een 28-31 en Sten en Mats deden dit nog eens dunnetjes over. In één ruk ging de score terug naar een zespuntenkloof, 28-34. Sasja kon nog wel tweemaal milderen maar de overwinning ging naar de “Rode loop”.
Een ronduit bijzondere prestatie voor een ploeg met beperkte middelen én een kleine bank, inclusief een gekwetste Van Wesemael.
Wij mogen ons voor enkele maanden de “ploeg van’t Stad” noemen !!

Scoreverloop: 10′ 6-5 , 20′ 9-12, 30′ 15-20 40′ 19-25, 50′ 26-29, 60′ 30-34
scoorden: Claessens en Riské elk 7, Sten 6, Mats en Johannes elk 4, Bert en Frank Nti elk 3