Nepverkoper op pad

Blijkbaar was er de afgelopen week in Antwerpen een nepverkoper op pad die in naam van een lokale chirogroep o.a. Chiro Bart uit Merksem bij bewoners gaat aanbellen en daar probeert vlaaien, chocolade en flessen wijn te verkopen. Een verantwoordelijke van Chiro Bart deed inmiddels aangifte bij de politie.

Een verantwoordelijke van de chirogroep Bart deed de afgelopen dagen aangifte bij de politie nadat hij enkele keren was gecontacteerd door lokale bewoners. Hij kwam melden dat zowel het afgelopen weekend als op maandag 27 oktober een jonge man (±18 jaar) zich bij enkele bewoners in Merksem had aangeboden. Hij gaf zich uit voor iemand van de chirovereniging en hij toonde een document met het logo van Chiro Bart. Hij vroeg of de mensen interesse hadden om de vereniging te steunen door het kopen van een vlaai, chocolade (zeevruchten) of een fles wijn.

Enkele buurtbewoners gingen niet op het aanbod in omdat de prijzen van de aangeboden producten de wenkbrauwen deden fronsen. Ze belden later wel met de verantwoordelijke van Chiro Bart. Die vereniging is momenteel absoluut niet op pad om vlaaien en dergelijke te verkopen.

Eén gedupeerde vrouw kocht een vlaai voor 25 euro (!) die ze ook gelijk betaalde. Toen ze een betaalbewijs vroeg bleek dat niet voorhanden te zijn. Er werd wel een gsm-nummer gegeven waar de mensen altijd met hun vragen terecht konden. Later bleek het om een onbestaand nummer te gaan. Het slachtoffer deed inmiddels ook aangifte bij de politie.

Het is niet uitgesloten dat nog andere ‘kopers’ slachtoffer zijn van deze nepverkoper.

Bron lokale politie Antwerpen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.