Werken fietsverbinding tussen Laaglandlaan en Bredabaan

Nog tot midden november legt het Agentschap Wegen en Verkeer de fiets- en voetgangersverbinding tussen de Laaglandlaan en de Bredabaan in Merksem opnieuw aan. Tijdens de werkzaamheden, die in twee fases plaatsvinden, gebruiken fietsers en voetgangers een omleiding.

De fiets- en voetgangersverbinding tussen de Laaglandlaan en de Bredabaan is voor fietsers en wandelaars een veilig alternatief om te pendelen tussen het centrum van Merksem en het knooppunt Bredabaan (N1)/Kapelsesteenweg (N11). Maar begroeiing en boomwortels langs het tracé veroorzaakten oneffenheden in de weg. Dat zorgt op sommige plaatsen voor onveilige situaties. Voor de winter wil het Agentschap Wegen en Verkeer de verbindingsweg heraanleggen zodat veilig en vlotte verplaatsingen opnieuw mogelijk zijn.

De fietsverbinding is ongeveer 400 meter lang en situeert zich ten noorden van het Fort van Merksem. Het fiets- en voetpad dat wordt heraangelegd, loopt van het meest noordoostelijke deel van de Laaglandlaan tot de winkelzone van de Bredabaan aan de op- en afrit Kleine Barreel.

Op 20 oktober 2014 startte de aannemer met de eerste fase van de heraanleg: van de Laaglandlaan tot aan de omwalling van het Fort van Merksem. Eind oktober werd die fase afgerond. Tijdens de daaropvolgende tweede fase wordt het deel tussen de Bredabaan en de noordelijke toegang van de omwalling van het fort heraangelegd. Midden november is de tweede fase afgerond.

Tijdens de werkzaamheden is er geen verbinding mogelijk tussen de Laaglandlaan en de Bredabaan. Er komt een omleiding aan de overzijde van de E19. Fietsers rijden via de Eduard Waghemansbrug en Laar naar de Kapelsesteenweg.

Vanaf midden november 2014 is de fietsverbinding opnieuw toegankelijk. Het gemotoriseerde verkeer ondervindt noch in de Laaglandlaan noch in de Bredabaan hinder tijdens de werkzaamheden

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.