Persbericht CD&V Merksem: Nieuwe inkom Runcvoort & Tweede fase Distelhoek.

In de Merksemse parken stonden de afgelopen jaren heel wat projecten op stapel . Om hierover een globale visie te ontwikkelen werd tijdens de vorige leglislatuur, meer precies in 2010, een Masterplan opgemaakt voor de vier Merksemse parken : gemeentepark, Runcvoortpark, Roosendaelpark en begraafpark. Het zogenaamde Groen Hart Merksem.

De parking aan het zwembad in de Van Heybeeckstraat werd vernieuwd. De muren tussen het gemeentepark en het begraafpark werden doorbroken. En er werd een nieuw kinderdagverblijf annex groendienst gebouwd. De aanleg van een conditiepark in het voormalige kleuterpark was via het scholenoverleg als vraag van de Merksemse scholen naar voor gekomen en werd eveneens reeds vorige legislatuur uitgevoerd.

Een bijkomende ingang voor Runcvoortpark te voorzien in de Rode Loopstraat tussen de muziekacademie en de tennisclub is één van de projecten uit het Masterplan Groen Hart dat reeds vorige legislatuur werd uitgetekend en nu door het nieuwe districtsbestuur wordt uitgevoerd.

Reeds in 2010 werd door de vorige bestuursploeg gestart met de voorbereiding van de heraanleg van het speelterrein op recreatiedomein Distelhoek. Na een succesvolle opening van het volledig vernieuwde speelterrein op 24 augustus 2012 werd er druk gespeeld. Het is dan ook deugddoend te vernemen dat de nieuwe bestuursploeg verder de plannen uitvoert voor de heraanleg op vlak van sport en groen.

Inmiddels zijn bijna twee jaar verstreken van deze legislatuur en komt de kat op de koord. Welke nieuwe initiatieven gaat het districtsbestuur ontwikkelen ? Welke concrete projecten gaan ze uitwerken ?

Gaat het districtsbestuur zijn eigen stempel drukken of varen ze gewoon verder de koers die wij de twee voorgaande bestuursperiodes hebben uitgestippeld ?

Sonja De Meyer
Districtsraadslid CD&V Merksem

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.