Heraanleg fase 3B en nutswerken fase 3C

Volgens de planning start de aannemer op maandag 8 december met de voorlaatste fase van heraanleg Bredabaan. Fase 3B wordt opgesplitst in twee delen. Vanaf 8 december tot aan de winterstop wordt er gewerkt van Nieuwdreef, kruispunt inbegrepen, tot aan Van Stralenlei. Tijdens de kerstvakantie wordt er niet gewerkt. Vanaf januari 2015 wordt dit deel afgewerkt en wordt er eveneens gewerkt in het deel Van Stralenlei tot aan Wegge straat. Zonder onvoorziene omstandigheden zijn de werken klaar in april 2015.

Hoe ziet de nieuwe Bredabaan eruit?

  • De tram-busbaan werd volledig heraangelegd met nieuwe sporen en een nieuwe betonnen bedding. Ook de vier nieuwe tram- en bushaltes zijn klaar.
  • Het wegdek wordt gelegd in asfalt. Om de parkeerstroken duidelijk te onderscheiden van de rijweg worden die stroken aangelegd in kasseien. Om de winkelstraat een aangename sfeer te geven worden in de parkeerstrook op verschillende plaatsen bomen aangeplant.
  • Voetgangers krijgen hun eigen plek op de voetpaden in graniet of betonstraatstenen en fietsers krijgen een fietspad in bruinrode asfalt.

Rioleringswerken en nutswerken

Niet alleen de rijweg wordt vernieuwd, ook de rioleringen worden overal vervangen door een gescheiden stelsel.
Ter voorbereiding van de heraanleg van de fase 3C worden reeds nutswerken uitgevoerd in het gedeelte tussen Weggestraat en Du Chastellei. Het verkeer wordt wanneer nodig plaatselijk over de trambusbaan geleid. Let op! Tram en bus hebben altijd voorrang.

Bereikbaarheid en omleidingen

Voetgangers en fietsers
Voor voetgangers zal de zone altijd bereikbaar zijn.
Fietsers kunnen gebruik maken van het nieuwe fietspad stad uitwaarts. Stad inwaarts is er een omleiding voorzien via de Terlindenhofstraat.

Openbaar vervoer
Behalve buslijn 650 volgt al het tram- en busverkeer zijn normale route. De haltes Burgemeester J. Nolf, Barnkracht, Oudebareel en Victor Roosens zijn helemaal klaar. Buslijn 650 wordt omgeleid via Terlindenhofstraat, C. De Jongstraat en Gildestraat. Meer info kunt u terugvinden op www.delijn.be.

Automobilisten
Autoverkeer stad inwaarts wordt omgeleid

  • Grote omleiding voor doorgaand verkeer via R1.
  • omleiding via Winkelstap =>Kruiningenstraat=>Vaartkaai=>Brug Azijn=> Bisschoppenhoflaan.
  • omleiding via Ringlaan=>Maantjessteenweg=>Noorderlaan.

Voor het lokale autoverkeer zijn volgende maatregelen van toepassing

  • Vanaf 8 december tot begin januari lopen Nieuwdreef, Wuytslei en Van Roiestraat dood op de werf en zijn deze straten tijdelijk dubbelrichting. De Weggestraat wordt tijdelijk enkelrichting, richting Sint Franciscusplein. Lokaal verkeer wordt toegelaten op de Bredabaan in het deel tussen Weggestraat en Van Stralenlei.
  • Vanaf begin januari tot einde fase 3B lopen Nieuwdreef, Wuytslei, Van Roiestraat en Van Aertselaerstraat dood op de werf en zijn deze straten dubbelrichting. De Weggestraat blijft enkelrichting, richting Sint Franciscusplein. Er is geen lokaal verkeer stadinwaarts op de Bredabaan mogelijk tussen Weggestraat en Nieuwdreef.

Laden en lossen

De werfzone is tijdens de werkuren, van 7 tot 16 uur, moeilijk toegankelijk. Daarom wordt aan handelaars gevraagd om zoveel mogelijk na de werkuren van de aannemer te laden en te lossen. U kan na 16 uur, als de werken het toelaten, op eigen risico de werfzone ber ijden om te laden en te lossen. Laden en lossen kan via Van Aertselaerstraat, Nieuwdreef en Weggestraat of via de laad- en loszones aan de reeds afgewerkte zijde van de Bredabaan. Wie individuele vragen of problemen heeft met leveringen kan op werkdagen tussen 7 en 16 uur vragen stellen aan de aannemer, die te bereiken is via 0471 95 20 84.

Huisvuilophaling

Aangezien de huisvuilophaling niet over de werfzone kan rijden, wordt gevraagd aan de bewoners en handelaars om hun huisvuil aan te bieden buiten de werfzone.

  • Buiten de werfzone op de Bredabaan en in de Nieuwdreef: nachtophaling van dinsdag op woensdag.
  • Buiten de werfzone in de andere zijstraten van de Bredabaan: dagophaling op woensdag.

Wekelijkse markt

Tijdens fase 3B staat de markt in Weggestraat, Sint Franciscusplein, Annuntiatenstraat en Elfnovemberstraat. De kramen die normaal in de Terlindenhofstraat staan krijgen tijdelijk een plaats in de andere straten zodat de Terlindenhofstraat ook op dinsdag open blijft voor verkeer.

Bron Stedelijk Wijkoverleg Merksem

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.