Houthalen – OLSE Merksem 33 – 32

Een half jaar voorbereiding en oefenwedstrijden, hoe kunnen we deze eerste ronde anders noemen, begint de spelers en begeleiding de keel uit te hangen. Natuurlijk kan men zich nog opladen voor een naam als tegenstander Nelo of Sasja, maar de rest van de wedstrijden zijn noodzakelijk kwaad door de snuggere bondsleiders in het leven geroepen.

De handballers worden in hun hemd gezet want de competitie begint maar in februari 2015 om 3 maanden later al gedaan te zijn. 9 maanden voorbereiding om 3 maanden competitie te spelen begin er maar eens aan als speler en trainer. Welke zichzelf respecterende sport komt op zo’n idee ?

De wedstrijd nu. Een eerste helft waarin OLSE in al zijn glorie Houthalen vrij gemakkelijk op afstand hield, over 1 – 3 na 5 minuten en 7 – 5 op het kwartier nam OLSE resoluut de leiding om bij 14 – 17 te rusten.

Na de rust drukte OLSE nog even door en na 10 minuten stond er 19 – 25 op het scorebord. Tijd om te gaan experimenteren, waar dienen oefenwedstrijden anders voor. De experimenten draaiden dit keer een beetje slecht uit en Houthalen kon de wedstrijd met 33 – 32 zegevierend afsluiten.

Eindbemerking de gedane experimenten dienen nog bijgeschaafd maar er is nog wat tijd. Waar ik me wel wat zorgen begin over te maken is het feit dat de winnaarsmentaliteit, het karakter, het willen winnen uit respect voor jezelf als sportman, voor je ploeg en de begeleiding in deze 9 maanden voorbereiding ook stilletjes aan wegglipt. In februari van vandaag op morgen de knop omdraaien, van vriendschappelijk, en het komt allemaal zo nauw niet, naar echte 4 puntenwedstrijden op het scherp van de snee kan niet daar moet je NU mee beginnen.

Het geluk hebben we vorig jaar genoeg uitgedaagd laat ons nu maar uitgaan van ons kunnen en willen begin DAAR volgende week aan het is 5 voor 12.

OLSE: Van Wesemael 9,Bisschop 6,Dielen 4,De Coster 4,Verhoeven 4,Riské2,De Parade 2,Omerovic 1.
Houthalen: Wismans 11,Mengelers 7,Driesen 5,Hendriks 4,Douven 2,Van de Voorde 2,Claessens 1,Boijmans 1

Guido Hens

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.