Jong muzikaal talent op Slorarockrally

Reeds het vierde jaar op rij organiseert VZW Slorarock een rockrally voor aanstormend jong talent. Op zaterdag 28 februari 2015 dingen vijf Antwerpse bands in JC Bouckenborgh naar de laatste plekken op het felbegeerde Slorarockpodium.

Als opwarmer voor de zesde editie van Slorarock gaan VZW Slorarock en Chiro Sloratokels weer op zoek naar bands die kunnen optreden op het muziekfestival. Vijf jonge groepen zullen op de Slorarockrally strijden tegen elkaar, want slechts twee bands kunnen doorgaan.

Occlusion, Sam Renascent, O Gares, Blar3 en The Greyhound Collective werden gekozen uit talloze inzendingen. Na de optredens zal één band door de jury rechtstreeks verkozen worden, de andere winnaar wordt bepaald door het aantal publieksstemmen. Na de bekendmaking om 21.00u barst de afterparty los, beginnend met een Happy Hour.

Om 17.00u geeft de eerste band de aftrap en begint de Rockrally. Tot 21.00u is de inkomprijs volledig gratis, nadien betaal je een schamele drie euro voor een knallend feestje. Voorzitter van VZW Slorarock Joris Spruyt getuigt dat de zoektocht naar beloftevolle groepen essentieel blijft voor Slorarock, het festival dat volledig georganiseerd wordt door jongeren. “Ook dit jaar vonden we het belangrijk om zoveel mogelijk podiumkansen te creëren voor verschillende jonge bands. We bieden hen een ervaring die ze anders niet of zelden aangeboden zouden krijgen. Eerst kunnen we vijf groepen een uniek optreden schenken en nadien nog eens twee op ons Slorarockpodium.”

Dit jaar zal het festival ook groter zijn dan anders. “De vorige locatie beantwoordde niet meer aan de doelstellingen van de organisatie. Voor deze zesde editie van Slorarock op 1 mei verhuizen we dan ook naar het park van Bouckenborgh”, vertelt Joris Spruyt. “Deze nieuwe locatie biedt heel wat mogelijkheden die we zeker niet onbenut zullen laten.”

PRAKTISCH
Slorarockrally
28 februari 2015, 17.00u – 03.00u
JC Bouckenborgh (Bredabaan 559, 2170 Merksem)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.