Beyne- Olse 16-29

De competitie 14-15 werd herstart met een verplaatsing naar Olse’s “zwarte beest” Beyne. En ook nu weer lieten de geel-blauwen toe, dat de “Unionisten” in het eerste kwartier uitliepen naar een kleine 6-4 voorsprong. Wij hadden intussen weer enkele 100% kansen niet afgewerkt, en ik kon me voorstellen dat bij een paar supporters het ongeloof weer toenam. Gelukkig voor ons keerde het tij toch en namen we vanaf de twintigste minuut het initiatief over via een bedrijvige Riské (8). Een uitstekend keepende Hemmes hield de deur goed in het slot en na een paar rake tegenaanvallen ging het plots snel en 6-8 op de twintigste minuut. De coach van Beyne soupeerde zijn eerste 2 time-out’s al op voor de rust en wist het ook niet meer. Even bleek de thuisploeg nog te gaan terugslaan maar Beyne moest de rust in met ondertal en een 10-12 stand. Desondanks dat nadeel waren zij het die een tegenaanval weer perfect afrondde, wat ons weer deed twijfelen voor de tweede helft.

Gelukkig was onze vrees ongegrond en een ontketend Olse plaatste een fenomenale tussenspurt ( 9-1!! ) na amper 10′. Hemmes keerde alles en de aanval liet niets meer liggen. Voor ons toeschouwers werd het een aangenaam kijkstuk, want met de regelmaat van de klok werd gescoord, Beyne had al lang zijn laatste time-out gehad en was volledig de trappers kwijt. Een geduldige aanval en een goede verdediging , met even secure Jasper als sluitstuk na een applausvervanging , deden hun werk bij Olse en bij affluiten stond er dan ook een alleszeggende eindscore op het bord, 16-29. Dit was de verplaatsing meer dan waard. Hopelijk kunnen we hier volgende week mee doorgaan thuis tegen Waasmunster ?