De werken aan de Noordlijn: Stand van zaken

In april zal men starten met de eerste voorbereidende wegenwerken voor de Noorderlijn. Zo start de heraanleg van de Kattendijkdok Oostkaai op het Eilandje en de werken aan het kruispunt van de Noorderlaan met de IJzerlaan. Tegen de zomer starten de grote werken in het centrum van de stad, op het Eilandje en op de Noorderlaan.

De bouwvergunning voor de Ijzerlaan is goedgekeurd. De werken aan de IJzerlaan verlopen in twee grote delen. De voorbereidingen aan het kruispunt van de Noorderlaan met de IJzerlaan is een eerste stap om het kruispunt in de toekomst aan te sluiten op de nieuwe IJzerlaan en de nieuwe verkeerssituatie op het Hardenvoortviaduct.

Eerst worden de kademuren van een oude sluis onder het kruispunt hersteld. De oude sluis is een overblijfsel van de Kempische Vaart die vroeger Antwerpen met Herentals verbond. De sluis en de kademuren worden ondergronds herbruikt bij de aanleg van het nieuwe kanaal dat door de IJzerlaan zal lopen. Naast deze werken worden er onder de grond ook enkele grote nutsleidingen verlegd zodat deze onderdoor het nieuwe kanaal kunnen kruisen.

In juni start de heraanleg van de IJzerlaan zelf. Eerst wordt de fietsbrug over het Albertkanaal gebouwd, samen met twee leidingenkokers. In 2016 volgt de afbraak van de IJzerlaanbrug en de aanleg van het kanaal in de IJzerlaan. Voetgangers en fietsers kunnen steeds langs de werf passeren.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.