Man (35) zwaargewond bij woningbrand

Vannacht, om 5 uur, trad in een appartementsgebouw in de Houthulststraat 1 het brandalarm in werking. In een studio op de bovenste verdieping was brand ontstaan.

Enkele bewoners die door het alarm waren gewekt gingen op eigen houtje naar buiten. Eén van de bewoners liep naar de dakverdieping en hij probeerde nog de brand te bestrijden met een brandblusser maar zonder succes. De hitte en de dichte rook dwongen hem ook naar buiten te vluchten. Hij raakte licht geïntoxiceerd door de rook maar had geen onmiddellijke verzorging nodig.

De brandweer was inmiddels ter plaatse gekomen. Zij hadden het vuur snel onder controle. De 35-jarige bewoner van de studio waar de brand was ontstaan raakte zwaargewond. Hij werd overgebracht naar het AZ Stuivenberg. Hij verkeert in levensgevaar.

De oorzaak van de brand was niet meteen duidelijk. In de loop van de dag zal een branddeskundige vaststellingen doen en expertiseverslag opstellen. Er zijn alleszins geen aanwijzingen van kwaad opzet.

De studio waar de brand woedde werd zwaar beschadigd. Twee andere woningen liepen rookschade op, twee andere waterschade. Daardoor zijn twee van die appartementen tijdelijk onbewoonbaar. Eén van de bewoners vond onderdak bij een vriendin. Voor een andere bewoner wordt door de dienst slachtofferhulp gezocht naar een oplossing.

Bron Lokale politie Antwerpen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.