Dan toch een oplossing voor Runcvoorthof

Het stedelijk vastgoedbedrijf AG VESPAheeft een plan klaar voor de site Runcvoorthof. In het plan wordt de kloostervleugel omgevormd tot een een woonproject met een tiental wooneenheden. Dit staat in een bericht van AG VESPA over verschillende proefprojecten voor alternatieve woonvormen in de stad Antwerpen.

Het plan is niet nieuw, reeds in 2009 kwam het Zorgbedrijf al met renovatieplannen die de site een nieuwe bestemming moesten geven. Toen sprak men ook over wooneenheden in het kloostergebouw. Maar blijkbaar heeft dit plan via AG VESPA een nieuwe adem gekregen en verwacht men binnen een maand of 3 de eerste concrete plannen te kunnen presenteren.

Wat er met het kasteel zelf moet gebeuren is nog onduidelijk. Het werd gesloten toen er asbest ontdekt werd, deze is ondertussen verwijderd, maar de renovatiekosten lopen hoog op.

Ook over wat er gebeurt met de verenigingen die in het kloostergebouw gehuisvest zijn is er nog geen duidelijkheid. Het NMKT heeft hier een theaterzaal, er is een scouts, ….

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.