OLSE – Gent 27 – 25

Na maanden van oefenwedstrijden eindelijk de start van de wedstrijden met inzet.

OLSE begon sterk en met een uitstekende Jasper Mendes in doel lieten we Gent ter plaatse 4 – 1 na 10 minuten en op het kwartier wezen de bordjes 7 – 1 met Bert Bisschop in de hoofdrol. Dat dit niet kon blijven duren, met zoveel missers en een beetje pech met 6 worpen die uiteenspatten op paal en deklat, daar was de neutrale toeschouwer al vlug van overtuigd.

De rust bereikten we dan ook bij 12 Р9 dankzij een secure Sten Dielen en een sobere Dirk Claessens, en daar was vooral Gent blij mee. Gent rook bloed en kwam enthousiast uit de kleedkamer. Na 10 minuten waren ze nog een doeltje dichterbij gekomen en de ervaren OLSE Рspelers merkten hoe moeilijk het is om de knop van oefenwedstrijden naar puntenwedstrijden om te draaien. Toch liep OLSE, en hierin hadden Jos Risk̩ en Johannes Verhoeven zeker hun aandeel, opnieuw 5 doelpunten uit 25 Р20 met nog 5 minuten te gaan.

Waar we dan verwachten dat de wedstrijd rustig gecontroleerd wordt, kwamen we bedrogen uit. De ene kans na de andere werd vakkundig de nek omgedraaid, vooral Jos Risk̩ die al zoveel punten voor OLSE gewonnen heeft had het er vandaag moeilijk mee om de wedstrijd te beslissen. Ook Sven Hemmes in doel kon niet beletten dat we met nog 30 seconden te spelen tegen een 26 Р25 stand aankeken. Ere wie ere toekomt, man van de match, Bert Bisschop bracht verdiend de winnende treffer op het bord 27 Р25.

OLSE: Bert Bisschop 6,Sten Dielen 6,Jos Riské 5,Dirk Claessens 4,Johannes Verhoeven 2,Emir Omerovic 2,Mats De Coster 1,Jelle De Parade 1.
Gent : Van Cauwenberghe 8,Danhieux 6,Gharbi 5,Lorre 3,Dhaenes 1,Matthijs 1,Kezadri 1

Guido Hens

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.