Eynatten – Olse 25-30

Met Krstev op de bank wegens kwetsuur en met maar 2 wisselmogelijkheden meer op de bank bij de thuisploeg, leek het voor dit Eynatten al bij voorbaat een hele opdracht te worden, om nog degelijk weerwerk te bieden.

Van bij de start sloegen wij dan ook meteen toe en alles deed onze prognoses kloppen. Via Dielen, De Coster en Riské op de cirkel gingen we veelbelovend van start en 1-3 na 3’. Maar nog eens drie minuten later stond het 4-3 en beloofde het toch geen makkie te worden. De verdediging stond niet goed, en een weer uitstekende Jasper moest zijn uiterste best doen om de schade te beperken. Niets bleek nog evident en als ook even later De Coster uitviel bij Olse met een kwetsuur, was het even herschikken. Dat lukte nog wel, ook al stonden we nu op achterstand (9-7) maar met twee treffers op rij van Van Wezemael hadden we snel een gelijke stand na 20’. Het bleef een onverwacht gelijkopgaande wedstrijd omdat we weer maar eens een hele reeks open kansen onbenut lieten. Zo werd het natuurlijk allemaal veel lastiger dan wij gehoopt hadden. We lieten toe dat Eynatten in ons spoor bleef en zo zou de rust nog alle perspectieven bieden voor beide ploegen bij een 12-13 stand na een ultieme treffer van Verhoeven.

Wij hoopten vurig op de tribune op een beter afwerkend Olse voor de tweede 30 minuten, en zo bleek ook. De afwerkingsgraad ging met tientallen procenten omhoog maar tot onze verbazing gaf de thuisploeg ook geen krimp. De doeltreffende Langer en Schroeder bleken aartsgevaarlijk aan het kanon. Het speltempo ging nog meer de hoogte in en een ontketende Bisschop werd plots de kwelduivel voor de thuisgoalie. Met negen treffers werd hij topscoorder en zelfs een vervanging tussen de doelpalen kon hem niet beletten te scoren. In de moeilijke momenten bleef hij de man van dienst. Desondanks dat bleef het een gelijkopgaande wedstrijd tot aan het derde kwart ook al zag je dat de thuisploeg al haar benzine had opgebruikt. Baeyens ging Mendez vervangen in het doel, en dat bleek een sleutelmoment. Met enkele knappe stops hield hij vijf minuten de deur in het slot en nadat de jarige Claessens zijn enigste treffer binnenwierp, bracht ook Bisschop met twee treffers zijn conto op 8, bijzonder knap aangespeeld door de herrezen Roggeman. Gebruers dikte nog aan en als nog maar eens Bisschop met zijn laatste van de avond de stand op 23-27 had gebracht brak de veer eindelijk bij de thuisploeg. We konden de wedstrijd nu rustig uitspelen want Eynatten was uitgeblust, wetende dat Baeyens wel raad wist met de nog krampachtige doelpogingen van de vermoeide thuisploeg. Het werd uiteindelijk 25-30 en met vier op vier, mogen we spreken van een geslaagde start in deze eindronde. Volgende week Waasmunster thuis zou haalbaar moeten zijn, al weten we hopelijk beter, na deze toch moeizame overwinning.

Scoorden:

voor Eynatten: Jeruzalem1, Flaiz en Jansen elk 2, Vandeberg 3, Schauff 4, Schroeder 6, Langer 7

voor Olse: De Parade, Gebruers, Ntibashirakendi Frank en Claessens elk 1, Dielen, De Coster, Verhoeven en Riské elk 2, Roggeman 4, Van Wezemael 5, Bisschop 9

Scoreverloop: 10’4-6, 20’ 8-7, 30’ 12-13, 40’ 19-20, 50’ 22-23 60’ 25-30