Beyne – OLSE 26 – 30

Vier op een rij.

Hoe lang is dat alweer geleden maar het doet deugd aan het hart. Het hart van de meegereisde supporters werd gisteren toch wel hard op de proef gesteld. In de begin fase hielden beide ploegen elkaar perfect in evenwicht 2 – 2 na 5 minuten en dan een ongelukkige beslissing van 1 van de scheidsrechters in het voordeel van OLSE, en dat mochten we de rest van de eerste helft bekopen. Gelukkig waren er 2 scheidsrechters en die hebben tijdens de rust een hartig woordje met elkaar gepraat denk ik want in de tweede helft waren ze op niveau. Onder impuls van een op dreef zijnde Mats De Coster, een goede Dirk Claessens, een sterke Kristof Van Wesemael en een outstanding Koen Roggeman kon OLSE toch steeds de koord houden maar Beyne beende telkens goed bij. Van 5 – 7 na een kwartier ging het naar 9 – 9 op de twintigste minuut met nog 5 minuten te gaan in de eerste helft wezen de bordjes 12 – 12. Sander Gebruers kon OLSE op 13 – 14 brengen maar alweer in ondertal met 4 tegen 6 deze keer moest OLSE toezien dat Beyne bij de rust een 16 – 14 voorsprong bij elkaar speelde.

De tweede helft was maar net begonnen en OLSE nog steeds in ondertal keek tegen een 17 Р14 achterstand aan. Vanuit een sterke verdediging was het alweer Kristof en Koen nu geruggesteund door Johannes Verhoeven die OLSE op en over Beyne brachten na 10 minuten 20 Р21. OLSE was nu gelanceerd en werd nog even geremd door het jammerlijke uitvallen van Mats de Coster, hopelijk valt de kwetsuur een beetje mee en is het niet zo erg als dat het er uit zag. De supporters hielden hun hart vast maar OLSE speelde nu niet alleen voor de punten maar ook voor Mats. Sander Gebruers nam de taak van Mats mooi over en als nu ook Jos Risk̩ zich nog met de zaken kwam bemoeien stond er na 15 minuten 21 Р24 op het bord.

De kanonnen aan beide zijden werden lam gelegd door sterke verdedigingen en ook wel door enkele missers. Beyne kon op 5 minuten van het einde nog even de neus aan het venster steken 24 – 26 maar een collectief sterk OLSE zette de kroon op het werk en nam de punten verdiend met 26 – 30 mee op de bus.

Volgende week spelen we voor de eerste plaats in en tegen Doornik.

OLSE: Koen Roggeman 6,Kristof Van Wesemael 6,Jos Riské 6,Johannes Verhoeven 4,Mats De Coster 3,Dirk Claessens 3,Sander Gebruers 2.
Beyne: Meode 8,Van de Heyden 5,Happart 4,Linsingh 3,Mercenier 2,Pagnoul 2,Pavlov 1,Thoelen 1.