Dag van de Zorg op zondag 15 maart

 

Zorgbedrijf Antwerpen zet op zondag 15 maart naar aanleiding van de Dag van de Zorg de deuren open van dienstencentra, serviceflats en woonzorgcentra. Bezoekers kunnen onder meer de modelflats van nieuwbouwproject Groen Zuid in Hoboken bezoeken en kennismaken met het nieuwe woonzorgcentrum op Linkeroever. Ook in Merksem en Borgerhout is iedereen welkom.

Op de Dag van de Zorg openen zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren voor het grote publiek. Zorgbedrijf Antwerpen neemt ook dit jaar deel aan de populaire opendeurdag.

Groen Zuid in Hoboken: meer dan helft serviceflats verhuurd of verkocht

In Hoboken kunnen bezoekers kennismaken met het nieuwbouwproject Groen Zuid, waar Zorgbedrijf Antwerpen een dienstencentrum en 118 serviceflats optrekt. 65 van de 118 flats zijn al verkocht of verhuurd. Alle flats hebben een ingerichte keuken, lichte leefruimte, terras, badkamer met inloopdouche en 1 of 2 slaapkamers. Op de Dag van de Zorg kunnen mensen er 2 afgewerkte modelflats en 2 ruwbouwflats bekijken. De eerste bewoners worden vanaf juli verwacht.

Woonzorgcentrum ’t Zand op Linkeroever: 85 procent kamers bewoond

Ook het nieuwe woonzorgcentrum ’t Zand op Linkeroever heet iedereen welkom: daar hebben al 106 senioren een nieuwe thuis gevonden en is dus al 85 procent van de 125 kamers bewoond. In het woonzorgcentrum wonen senioren in kleine leefgroepen, met een eigen leef- en zitruimte en kitchenette waar ze zelf of met hun familie kunnen koken als ze dat willen. Ook deze kamers zijn modern, licht en ingericht met alle comfort.

Bezoekers kunnen op de Dag van de Zorg een kijkje nemen in ‘t Zand. Bij het woonzorgcentrum is er zondag ook een pop-upshop waar mensen voor een klein bedrag een tweedehands rollator of rolstoel kunnen aanschaffen.

Op Linkeroever kunnen bezoekers eveneens kennismaken met dienstencentrum Linkeroever en de nieuwbouw serviceflats. Daar is 75 procent van de flats bewoond en zijn er nog een dertigtal te koop of te huur.

Borgerhout en Merksem heten geïnteresseerden welkom

Ook op andere locaties zet Zorgbedrijf Antwerpen de deuren open. Zo heten de medewerkers van De Fontein, Den Drossaert en Den Bleek in Borgerhout iedereen welkom in hun dienstencentrum en serviceflats met rondleidingen, demonstraties en lekkere snacks. In Merksem kan iedereen een kijkje komen nemen in woonzorgcentrum Sint Bartholomeus, dienstencentrum ’t Dokske en dienstencentrum en serviceflats De Zeelbaan. Daar staan onder meer een ontbijt en dansnamiddag op het programma.

Rondleidingen voor kandidaat-medewerkers

Zorgbedrijf Antwerpen is voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers. Daarom geven verpleegkundigen en zorgkundigen op de Dag van de Zorg rondleidingen voor kandidaat-medewerkers. Geïnteresseerden kunnen om 11 en 14 uur zowel terecht in woonzorgcentrum ’t Zand Linkeroever als in woonzorgcentrum Sint Bartholomeus Merksem. Inschrijven voor deze rondleidingen kan via de website of geïnteresseerden kunnen gewoon langskomen op de Dag van de Zorg.

Dag van de Zorg, zondag 15 maart, van 10 tot 17 uur

Iedereen is van harte welkom om een kijkje achter de schermen te komen nemen op volgende locaties:

 • Linkeroever
  • dienstencentrum en serviceflats Linkeroever, Louis Paul Boonstraat 21
  • woonzorgcentrum ’t Zand – ook rondleiding voor kandidaat-medewerkers om 11 en 14 uur, Louis Paul Boonstraat 22
 • Borgerhout
  • dienstencentrum en serviceflats De Fontein, Fonteinstraat 31
  • dienstencentrum en serviceflats Den Drossaert, Helmstraat 163
  • dienstencentrum en serviceflats Den Bleek, Montensstraat 4
 • Hoboken
  • bouwproject dienstencentrum en serviceflats Groen Zuid, Fodderiestraat 105-115-125
 • Merksem
  • dienstencentrum en serviceflats De Zeelbaan, Elf Novemberstraat 33
  • woonzorgcentrum Sint Bartholomeus – ook rondleiding voor kandidaat-medewerkers om 11 en 14 uur, Jaak de Boeckstraat 6
  • dienstencentrum en serviceflats ’t Dokske, Minister Schollaertstraat 24

Meer informatie en het volledige programma vindt u op www.zorgbedrijf.antwerpen.be.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.