OLSE pakt de eerste plaats

Doornik – OLSE Merksem 22 – 24

Ze weten het niet meer, inderdaad dat moet het gevoel geweest zijn van Doornik. De mannen van Lars Bertels speelden de hele eerste helft op een bijzonder hoog niveau, misschien wel Beneliga waardig. In een heel sportieve wedstrijd met slechts 4 gele kaarten en 1 straftijd met dank aan de scheidsrechters die ook op hoog niveau acteerden.

OLSE kwam het best uit de startblokken met Johannes Verhoeven en Dirk Claessens ging het naar 3 – 5 na 5 minuten. Emir Omerovic wou ook zijn steentje bijdragen en zo stoomden we door naar 6 – 10 na 10 minuten. De verdediging van OLSE onder regie van Kristof Van Wesemael en Koen Roggeman en met een super sluitstuk, Sven Hemmes, in doel bracht de Doornikse schutters totaal van de wijs. De meegereisde supporters dachten dat ze droomden en knepen elkaar eens in de arm want na 20 minuten stond er zowaar 6 – 14 op het bord. Bij de rust noteerden we dan ook een dik verdiende en schitterende 10 – 19.

De tweede helft kon Lars Bertels naar hartelust experimenteren, de ene ingeving viel al wat beter uit dan de andere. De doelmannen Jasper Mendes, stopte onder andere 3 penalty’s, bij OLSE en Jens Lievens bij Doornik lieten de kanonnen zwijgen na een kwartier stond er 14 – 22 op het bord. En OLSE zou OLSE niet zijn moesten ze het niet een beetje spannend houden voor de supporters 5 minuten voor affluiten lieten ze Doornik zowaar bij 19 – 23 terug in de wedstrijd komen. Koen Roggeman, hoeveel longen heeft die, zette OLSE definitief op winst en maakte er 19 – 24 van. Het feest kon nu echt beginnen en Doornik wist nog te milderen tot 22 – 24 op het eindsignaal.

Een dik verdiende overwinning van een ploeg die echt die eerste plaats wou pakken.

OLSE: Johannes Verhoeven 7,Dirk Claessens 4,Emir Omerovic 3,Bert Bisschop 3,Koen Roggeman 3,Bert Hens 2,Kristof Van Wesemael 1,Jos Riské 1.
Doornik: Olexiouk 7,Cuervo 4,Mahijs R 3,Mathijs G 3,Dhaene 2,Maslach 2,Chantry 1.

Guido Hens

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.