Wegenwerken in Schoten

Maandag 13 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met het vernieuwen van de N115 in Schoten. Die werken hebben ook gevolgen voor de bereikbaarheid van Merksem. Er komt een omleiding voor doorgaand verkeer.

De N115 is de doorgangsweg over de Calesbergdreef, de Ridder Walter van Havrelaan en de Kopstraat in Schoten. Het traject waarop gewerkt wordt, loopt vanaf het kruispunt met de Churchillaan tot en met het kruispunt met de Paalstraat. Over de volledige lengte van het traject wordt het asfalt van de rijweg vernieuwd. De werken duren ongeveer een week.

Veiliger en comfortabeler rijden

Het wegdek van de N115 is in slechte staat. Dat bemoeilijkt het rijden en zorgt voor hinder voor de omwonenden. Daarom wordt de asfaltlaag van de rijweg volledig vernieuwd. Het nieuwe wegdek zal het rijcomfort en de veiligheid van de weggebruikers aanzienlijk verbeteren. Aan de parkeerstroken en de fietspaden wordt niet gewerkt.

Timing van de werken

De werken starten op maandag 13 april en duren, als alles volgens plan verloopt, tot vrijdag 17 april. Let op: aangezien asfalteringswerken niet mogelijk zijn bij zeer nat weer, bestaat de kans dat bij regen de werken vertraging oplopen.

Bereikbaarheid en omleidingen

Om de hinder voor omwonenden, handelaars en alle weggebruikers te beperken, neemt AWV verschillende maatregelen.

  • De N115 wordt tijdens het vernieuwen van het wegdek afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid va de Eduard Steursstraat, de Borgeindstraat, de Churchillaan, de Verbertstraat, de Hendrik Consciencestraat, de Ventstraat, de Th. Van Cauwenberghslei, de Kruispadstraat en de Paalstraat. Deze omleiding zal duidelijk aangeduid worden met aankondigings- en omleidingsborden. Ter hoogte van het kruispunt met de Kopstraat en de Paalstraat zullen tijdelijke verkeerslichten geplaatst worden.
  • Fietsers en voetgangers kunnen de werfzone steeds veilig passeren via het bestaande fietspad. Wanneer dit niet mogelijk is, zal er op de rijweg een tijdelijke fietsstrook van 1,5 meter breed voorzien worden. Op 3 plaatsen wordt er ook een veilige oversteekplaats voor fietsers en voetgangers ingericht.
  • Bewoners hebben steeds doorgang, maar tijdens de werkuren van de aannemer (6u30-19u) kan deze soms moelijker verlopen. Wanneer de toplaag wordt aangebracht ( 1 dag per zone) is er tijdelijk geen doorgang voor de bewoners en is het nodig om elders te parkeren. De aannemer zal de bewoners nog van de juiste datum op de hoogte brengen met een brief.

Meer info

www.wegenenverkeer.be/N115-Schoten

Bron Agentschap Wegen en Verkeer

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.