Trambus door Merksem?

Vlaamse Parlementsleden Dirk De Kort, Lode Ceyssens en Karin Brouwers (CD&V) zijn op werkbezoek geweest naar het Franse Metz. Daar gebruikt men geen trams, maar trambussen. Dit zijn 2 of 3-ledige bussen, die qua design op een tram lijken. Volgens de parlementsleden zijn de kosten van dergelijke toestellen en hun infrastructuur tot de helft goedkoper. Aangezien ze minder zwaar zijn dan een tram, moet de vrije bedding ook minder gewicht kunnen verdragen en wordt er ook hier geld gespaard. En aangezien De Lijn moet besparen, een goed alternatief.

Een concreet voorstel van waar soortgelijk voertuig van pas zou kunnen komen? Tramlijn 3, zo kan deze op eenvoudige wijze doorgetrokken worden naar Brasschaat. Dirk De Kort wil laten onderzoeken of een trambus iets kan betekenen voor deze verlenging.

De Lijn heeft laten weten dat trambussen bestudeert worden, maar enkel op plaatsen waar geen trams rijden.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.