Start heraanleg atletiekpiste Rode Loop Merksem

Vandaag start aannemer ‘Sportinfrabouw’ met de aanleg van de atletiekpiste in sportcentrum De Rode Loop (Rodeloopstraat 2, Merksem). De piste verkeert in slechte toestand, ze wordt vernieuwd en uitgebreid. De heraanleg is een samenwerking tussen Sporting A en het district Merksem.

De huidige piste is helemaal opgebruikt. Er zijn scheuren in de bovenlaag en er zijn stukken die los komen. Een vernieuwing dringt zich dus op. Daarnaast breidt ze uit van zes naar acht banen.

De nieuwe piste wordt volledig opgebouwd met een nieuwe fundering, een asfaltlaag en een toplaag full PUR. Full PUR is één van de best mogelijke toplagen, ze laat toptijden toe. In drie verschillende lagen wordt telkens een primer aangebracht, die ingestrooid wordt met rubber en EPDM korrels (rubberkorrels). De rode kleur blijft behouden.

“We vernieuwen niet enkel de looppiste. Ze wordt ook uitgebreid van zes naar acht banen. Tevens worden ook alle kampnummers vernieuwd. Op die manier hebben we weer een topatletiekbaan voor het Internationaal Atletiekgala van OLSE AC, maar waar ook andere sporters welkom zijn.” zegt schepen Ludo Van Campenhout.

Als alles vlot verloopt, zijn de werken in augustus achter de rug.

De werken worden geraamd op 786 242,57 euro, btw inbegrepen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.