Liefhebber Kunstenfestival

Ook dit jaar doet Merksem mee aan het Liefhebber Kunstenfestival. Het festival loopt van zaterdag 24 april tot en met zondag 3 mei. Tijdens het Liefhebber Kunstenfestival vinden er ongeveer 100 activiteiten plaats in de stad Antwerpen en de districten. Een hele reeks amateurkunstenaars grijpen de kans om hun talent te tonen. U geniet van een mix van expo’s, dans- en theatervoorstellingen, opendeur-repetities, concerten, workshops en voordrachten.

In Merksem kunt u terecht voor volgende activiteiten:

 • Museum in onze straat
  Dit project geeft de bewoners de kans om in hun eigen straat een mini-museum te organiseren, boordevol kleine kunstwerkjes. De Generaal Mahieustraat en de Elfnovemberstraat nemen deel. Zo ontstaan er veel kleine ontmoetingen, die ervoor zorgen dat mensen elkaar weer een beetje beter leren kennen.
 • Lokale helden
  Lokale helden? Dat zijn de mensen uit de buurt die muziek maken en spelen. Net samengesteld of juist gerodeerde muzikanten, dj’s, zangers, bands, singer-songwriters, noem maar op. Op donderdag 30 april gunt Poppunt lokaal talent het nodige spotlicht.Programma : 20 uur: MC Makowski, 21 uur: Kollektief-urban
  Locatie: Merksemdok, E. Lemineurstraat 72
  Inkom gratis
 • Expo in bib Park
  Claudia Cruz presenteert schilderijen op doek. Deze zijn geïnspireerd op foto’s van kinderen en jongeren, gemaakt door haar eigen dochters Lisa en Monica. Deze expo gaat door in de bibliotheek van Merksem, Van Heybeeckstraat 28A en loopt gedurende heel de maand mei.
 • Theatervoorstelling Inbraak
  Na een feestje betrapt een welgesteld echtpaar een inbreker op heterdaad. Dit in onze samenleving haast banale gegeven verandert in een nachtmerrie wanneer de inbreker weliswaar de overhand haalt, maar tegelijk wordt herkend. Er rest hem slechts één mogelijkheid: het echtpaar het zwijgen opleggen. Niet eenvoudig als je geen echte moordenaar bent. Tijdens de nachtelijke confrontatie verdwijnt bij alle aanwezigen geleidelijk het dunne laagje beschavingsvernis. Met alle gruwelijke gevolgen vandien.
  Met Machteld Aerts, Jan Ghysaerten Maikel Somers
  Regie: Inge D’Hondt
  Regie-assistente: Sophie WillemenWanneer: 24 en 25 april om 20u, 26 april om 15u (ook op 17, 18 en 19 april)
  Tickets: 8 euro (-12 en 60+), 10 euro – reserveren: www.nmkt.be
  Meer info: www.nmkt.be – xpienco@gmail.com
 • Slorarock
  Slorarock is een festival voor en door jongeren. Met deze zesde editie zijn ze niet aan hun proefstuk toe. Naast het hoofdpodium is er dit jaar ook een tweede podium waar lokale DJ’s een feestje gaan bouwen. Na een namiddag vol live muziek is het nog niet gedaan, maar volgt er nog een fantastische afterparty tot in de vroege uurtjes!
  Info? info@slorarock.be
 • theatervoorstelling Het Cluedo Mysterie
  Doctor Black organiseert een Cluedo-wedstrijd met als hoofdprijs een levensecht Cluedo-spel op zijn prachtig kasteel. De enige voorwaarde om deel te nemen: je naam moet voorkomen in het Cluedo bordspel. Zes winnaars melden zich aan. Op zijn zachtst gezegd nogal bizarre figuren. En dat is nog maar het begin, want al snel valt er een echte dode en wordt het Cluedo-spel plots wel héél levensecht.
  En de niet alledaagse inspecteurs en het parket helpen de zaak ook niet echt vooruit. Veel gekker kan het niet worden. Of toch?“Het Cluedo Mysterie” is de achtste zelf geschreven thriller-komedie van Wies Geerts.Cast: Glenn Verbeke, Kevin Verbeke, Wies Geerts, Jessica Vervecken, Debby Verhoeven, Christoph Vervecken, Dennis Cools, Ans De Cnodder, Rikki van Nuffelen, Sonja Van Tichelen
  Licht en geluid: Jeroen CornilleWanneer: 1 en 2 mei om 20u30, 3 mei om 15u (ook nog op: 7, 8 en 9 mei)
  Tickets: 10 euro – reserveren: www.sous-fleurs.be
  Meer info: sous-fleurs@hotmail.be
 • toon- en werkmoment Atelier-K!
  expo
  Ben jij ook benieuwd naar wat je met klei allemaal kan? Kom zeker een kijkje nemen in Atelier-K! Je ziet er de cursisten aan het werk en tegelijkertijd kan je hun creaties bewonderen: kommetjes en schaaltjes, potten en vazen maar ook juwelen, lichtobjecten, wandpanelen en beelden. Smaakt dit naar meer? Schrijf je in voor de initiatieworkshop die een week later is gepland.initiatie keramiek – grote fruitschaal schaal
  Door het aan elkaar zetten van kleine lapjes klei bekom je een grote kom. Als steun gebruiken we hiervoor een mal in de vorm van een halve bol. Je kan kiezen uit verschillende kleuren klei. Deze workshop is vooral bedoeld voor mensen die nog nooit met klei gewerkt hebben en eens iets willen proberen.Wanneer:
  – expo: 26 april van 10u tot 16u
  – initiatie: 3 mei van 10u tot 13uTickets: expo: gratis – initiatie: 50 euro – verplicht reserveren: info@atelier-k.be
  Meer info: info@atelier-k.be
 • toonmoment Thee Actief
  In de paasvakantie organiseert de jeugddienst van Merksem 100% JONG activiteiten voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Tijdens het festival kan je het resultaat bekijken van de toneelworkshop o.l.v. Jan Wyns in het NMKT. De deelnemers zetten alvast hun beste beentje voor op woensdag 29 april.Tickets & Info: gratis – reserveren: jeugddienst.merksem@stad.antwerpen.be of 03 646 76 00
 • Concert Sprokkels
  Jeugdkoor Rejoice verrast je met het concert Sprokkels. De helft van het programma werd samengesteld door de koorleden zélf. Ze kozen hiervoor een 10-tal hedendaagse en oudere popsongs die in grotere en kleinere groepen bewerkt, herschreven en gebracht worden. Geef je ogen en oren de kost op zaterdag 25 april in Zaal Bart.Tickets: 7 euro (vvk voor -18 en studenten), 10 euro (vvk), 12 euro (adk) – reserveren: www.rejoice.be
 • expo Kunstkring KXK
  In het buurtcentrum Stroboertje kan je tijdens het Liefhebber Kunstenfestival de groepstentoonstelling van Kunstkring KXK ontdekken. Je ziet er een gevarieerd kunstaanbod met o.a. aquarel, tiffany, olieverf, acryl en hout.meer info: kunst.kxk@skynet.be

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.