Vermiste man vermoedelijk aangetroffen tijdens nieuwe zoekactie in het Albertkanaal

Gisterenavond werd met man en macht gezocht op het Albertkanaal naar een man die in de namiddag van de brug aan de Ijzerlaan in het water was gesprongen tijdens een politiecontrole. Die zoekactie werd later op de avond stopgezet en deze morgen hervat. Het slachtoffer werd in de loop van de voormiddag gelokaliseerd en zijn lichaam werd door de duikploeg van de brandweer uit het water gehaald.

Gisterenmiddag, rond 16.45 uur, was er een controleactie van de verkeersafdeling op de Ingenieur Menneslaan. Tijdens die controle zagen de politiemensen hoe wat verderop twee mannen een Peugeot voortduwden die blijkbaar in panne was gevallen. Toen ze even later naar die mannen toestapten reageerde één van de twee opvallend zenuwachtig. Er volgde een controle van de boorddocumenten van de Peugeot en de identiteitspapieren van de beide mannen.

Tijdens die controle bleek dat één van de mannen nog stond geseind omdat hij een inreisverbod had nadat hij eerder was uitgewezen. Toen de politiemannen hem daarover wilden aanspreken en naar de man toestapten leek die te beseffen dat hij misschien ging worden opgepakt. Voor de politiemensen bij hem waren kroop hij over de reling van de brug boven het Albertkanaal en hij liet zich in het water vallen. De politiemensen probeerden hem nog tegen te houden maar zonder succes. Eén van hen liep onmiddellijk naar beneden in de hoop vanop de Vaartkaai hulp te kunnen bieden. De man werden nog enkele keren opgemerkt maar dan verdween hij onder het wateroppervlak. Inmiddels waren de brandweer en de scheepvaartpolitie verwittgd. De duikploeg van de brandweer was snel ter plaatse en een zoekactie in het water werd opgestart. Alle scheepvaartverkeer werd stilgelegd om die zoekactie niet te verstoren en om alle gevaar voor de drenkeling zoveel als mogelijk te beperken.

Inmiddels had de tweede man telefonisch vrienden en familie van het slachtoffer verwittigd. Die kwamen korte tijd later ter plaatse. Ze kregen ondersteuning van de dienst slachtofferzorg van de politie. De politiemensen die bij de feiten aanwezig waren kregen ondersteuning van het stressteam wat ook zij waren onder de indruk na het voorval.

De zoekactie gisterenavond werd omwille van de invallende duisternis stopgezet zonder resultaat. Deze voormiddag werd die zoekactie terug opgestart. Daarbij werd door de collega’s van de scheepvaartpolitie een vaartuig met speciale zoekapparatuur ingezet en met succes. Op zeker moment werd in het Albertkanaal, niet ver van de plaats waar het slachtoffer laatst was gezien, mogelijk een lichaam opgemerkt. De duikploeg van de brandweer kwam opnieuw ter plaatse en wat later werd het lichaam van een drenkeling naar de oever gebracht. Alles wijst erop, zowel kleding als fysieke kenmerken, dat het gaat om de man die gisteren van de brug sprong. Het gaat om een 26-jarige man uit Antwerpen met de Ghanese nationaliteit. De familie van het slachtoffer krijgt ook vandaag ondersteuning van slachtofferzorg.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.