Slachtoffer kan met luide stem diefstal verijdelen

Vannacht, kort voor 3 uur, was een man geld gaan afhalen aan een bankautomaat op de Bredabaan. Hij had tevoren twee jonge kerels opgemerkt. Nadat hij zijn bankzaken had gedaan wandelde hij terug via de Bredabaan.

Plots hoorde hij dat achter zijn rug enkele personen kwamen aangelopen. Hij sprong opzij, net op het ogenblik dat iemand hem wilde vastgrijpen. De overvaller miste daardoor zijn doel en hij viel tegen de grond. De tweede overvaller had een mes in de hand waarmee hij het slachtoffer dan bedreigde. Hij eiste geld van het slachtoffer. Inmiddels was de eerste overvaller terug recht gekrabbeld.

Het slachtoffer liet zich echter niet zomaar doen en hij riep met luide stem dat hij geen geld had. De twee overvallers maanden hun slachtoffer om stiller te spreken. Maar de tactiek van het slachtoffer had blijkbaar succes want een buurtbewoner hoorde dat er op straat iets gaande was. Toen hij ging kijken en zijn voordeur open trok was dat het sein voor de overvallers om er vandoor te gaan, echter zonder buit.

Het slachtoffer, een man van 26 jaar, werd bij de feiten niet gewond. Hij deed, samen met een interventieploeg van de politie, nog nazicht in de buurt maar de twee verdachten waren uit beeld verdwenen.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.