Cannabisplantage in huis van oom

Ilhan T. (25) uit Ant­wer­pen werd door de Ant­werp­se straf­rech­ter ver­oor­deeld tot 30 maan­den cel en € 12.000 boe­te voor een can­na­bisplan­ta­ge die hij had in het huis van zijn oom Rahmi (36) in Merksem. De oom werd van alle feiten vrijgesproken.

De feiten kwamen eind 2012 aan het licht. Toen ver­nam de po­li­tie dat er in een wo­ning in de Frans de l’Ar­brel­aan in Merk­sem een can­na­bis­plan­ta­ge was on­der­ge­bracht. De ra­men van het huis wa­ren met hou­ten pa­ne­len en kran­ten­pa­pier geblokkeerd om in­kijk on­mo­ge­lijk te ma­ken en bij me­tin­gen bleek dat er ’s nachts stroom­ver­lies was. Hierop volgde in januari 2013 een huis­zoe­king. Ilhan T. was al bezig aan de afbraak van zijn plantage in de garage van het huis.

Ilhan T. had de ga­ra­ge ge­huurd van zijn oom en er een plantage gestart. Het bleek echter niet allemaal zo goed te lopen, waarop hij besloot er mee te stoppen en alles af te breken. De oom werd kort voor de inval op de hoogte gebracht en verplichtte Ilhan T. om alles af te breken. De oom en een vriend, Brahim N. (25) hielpen bij de afbraak. Beide werden vrijgesproken aangezien ze met de effectieve uitbating van de plantage niets te maken hadden.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.