Start werken kruispunt Noorderlaan/IJzerlaan op 8 juni 2015‏

De heraanleg van de IJzerlaan start op maandag 8 juni met werken op het kruispunt met de Noorderlaan. Onder het kruispunt ligt een oude sluis die de vroegere Kempische Vaart verbond met het Asiadok. Deze ondergrondse sluis wordt hersteld en hergebruikt voor de aansluiting van het nieuwe IJzerlaankanaal op het Asiadok. Tegelijk worden in de ondergrond enkele nutsleidingen en rioleringsbuizen verplaatst.

De werken aan het kruispunt Noorderlaan/IJzerlaan worden in vijf fasen uitgevoerd. In elke fase verschuift het kruispunt een stukje, zodat verkeer gewoon kan blijven doorrijden.

Tijdens de eerste fase, die start op 8 juni en ongeveer 4 maanden duurt, vinden de werken voornamelijk plaats buiten de rijweg:

  • Tussen de Noorderlaan en het Asiadok wordt de oude sluis vrijgemaakt en hersteld.
  • Onder de Noorderlaan worden aan weerszijden van het kruispunt wachtbuizen geplaatst. Een wachtbuis is een holle buis, waardoor later kabels voor onder andere elektriciteit en telefonie getrokken kunnen worden. Samen met deze werken worden ook nieuwe waterleidingen en gasleidingen aangelegd.
  • Aan beide zijden van de IJzerlaan wordt een bouwput gemaakt. Deze bouwputten zijn nodig om in de volgende fasen een sifon te kunnen bouwen op de bestaande rioleringsbuis die langs de Noorderlaan loopt.

Tegelijk met de werken onder het kruispunt IJzerlaan/Noorderlaan vinden onderhoudswerken plaats aan de ventweg van de Noorderlaan, tussen de IJzerlaan en het Albertkanaal. De ventweg wordt weer vlak getrokken en de kasseien worden opnieuw aangelegd. Tijdens de werken zal er steeds een doorgang zijn voor het verkeer. De herstelwerken starten op dinsdag 26 mei en duren ongeveer 3 maanden.

Bron BAM

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.