Valsmunter opgepakt dankzij buurtinformatienetwerk

Donderdagmiddag omstreeks 15 uur werd op de Bredabaan in Merksem een man opgepakt voor valsmunterij. Samen met een kompaan had de man in verschillende supermarkten en winkels kleine aankopen gedaan met valse briefjes van 50 en 100 euro. De mannen probeerden ook de valse briefjes te laten omwisselen. Eén van de winkeliers rook onraad en verwittigde de politie. Die startte het buurtinformatienetwerk op. Alle handelaars kregen een bericht met een concrete persoonsbeschrijving van de verdachten. In één van de winkels kon de politie de verdachte arresteren. Het gaat om een 29-jarige man met de Nederlandse nationaliteit. Hij werd vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Zijn kompaan blijft op te sporen.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.