Oude lichtpalen verdwijnen

De verlichtingspalen op de zogenoemde Brug van’t Sportpaleis worden preventief verwijderd nadat er afgelopen dinsdag één was omgevallen. Ten gevolge hiervan was het tramverkeer enige tijd verstoord, de lichpaal deed namelijk ook dienst als bevestigingspaal van de tramkabels.

Stroomnetwerkbeheerder Eandis en De Lijn hebben na het ongeval de verschillende palen op de brug onderzocht en daarbij is gebleken dat ze allemaal in een redelijk slechte staat zijn. De lichtpalen die niet verbonden zijn met de tramkabels worden zo snel mogelijk weggenomen om verdere ongelukken te voorkomen. Voor de andere palen moet eerst een oplossing gezocht worden. Ze zomaar verwijderen kan niet omdat dit het tramverkeer onmogelijk zou maken. Er wordt bekeken of het mogelijk is om de tramleiding te ondersteunen met palen tussen de sporen.

De stad bekijkt nog welke alternatieven er zijn voor de verlichting op de brug.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.