Grote Stroboer voor Frank Ivo van Damme

Sinds 1996 wordt jaarlijks de ereprijs ‘de Grote Stroboer’ uitgereikt door het districtsbestuur van Merksem. Die prijs wordt toegekend aan een verdienstelijke Merksemnaar of een verdienstelijke Merksemse vereniging. Het districtscollege besliste om dit jaar de prijs toe te kennen aan de heer Frank Ivo van Damme. Op zaterdag 19 september 2015 om 11.30 uur, wordt de prijs officieel uitgereikt tijdens een ontvangst in het districtshuis.

Het district ontving dit jaar maar liefst vijftien nieuwe kandidaturen voor de ereprijs ‘de Grote Stroboer’. De jury besliste de prijs toe te kennen aan Frank Ivo van Damme.

Van Damme werd op 2 september 1932 in Merksem geboren. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. In 1962 was hij laureaat van het Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten van Antwerpen en in 1971 van het Plantijn Genootschap in Antwerpen.

Frank Ivo van Damme werd wereldwijd bekend voor zijn grafische kunsten, maar bovenal voor zijn ruim 800 exlibrissen in houtsnede of kopergravure.

Als stichter van de ‘Vrije Vesper Tekenschool Merksem’, die uitgroeide tot de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten Merksem, is hij een gewaardeerd partner van het district. Hij werd in 1992 ere-directeur.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.