‘Was gelezen’ – Boeken in Merksemse wassalons

In een aantal Merksemse wassalons hoeft u zich voortaan niet meer te vervelen terwijl uw was in de machine zit. Er hangen nu boekenkastjes met detectives, stormachtige liefdesverhalen, literaire klassiekers… Terwijl u op uw was wacht, is het immers het ideale moment om een boek te lezen.

Caroline Verbrugghe ontwierp en maakte de kastjes uit oude wasmanden. Zij is bekend van haar populaire blog, maakblog.be, met knutselideeën voor het interieur.

De boeken komen van het grote magazijn van alle Antwerpse bibliotheken, de Kotter. In de boekenkastjes is informatie verwerkt over de bibliotheek. Zo komt iedereen die een boek uit het kastje pakt iets te weten over de werking en de openingsuren van de bibliotheek in Merksem.

U herkent de deelnemende salons aan de sticker op het raam: ‘Hier vind je een boekenkastje!‘.

De deelnemende wassalons:

  • Wassalon Borrewaterstraat
  • Wassalon Maantjessteenweg
  • Wassalon Oase, Wuytslei
  • Wassalon 4YOU, Oude Bredabaan

Dit project stimuleert het hergebruik van materiaal en is daarom ook een duurzame actie. In Merksem bestaan tegenwoordig veel initiatieven rond ‘upcycling’, hergebruik en duurzaamheid.

* Een half jaar geleden opende naast de Kringwinkel, de Kilomeet op de Bredabaan. Je kan hier per meter meubels of producten kopen aan lage prijzen om te gebruiken voor een toneelvoorstelling, voor upcycling of andere creatieve doeleinden.

* Naast de Kilomeet opende een maand later de Workpalace, een showroom waar kunstenaars oud bureaumateriaal ombouwen tot nieuwe designstuks. Dit trio van initiatieven/winkels vormt op de Merksemse Bredabaan een baken rond hergebruik, duurzaamheid en upcycling.

Andere activiteiten in Merksem sluiten hier ook bij aan:

  • In Merksemdok werd een maand geleden een geefkast geïnstalleerd.
  • Zondag 12 juli vindt er een repair café plaats met weggeefplein in het Zomerpark (Bredabaan 555). De vorige editie was een groot succes.
  • De vereniging ‘Transitie Merksem’ werkt rond duurzame initiatieven en richtte onder andere een gemeenschapstuin op in de wijk ‘Oud Merksem’.

Het initiatief, ‘Was Gelezen’, sluit aan bij duurzame acties en bewuste omgang met materialen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.