Herinrichting kruispunt Merksemheidelaan – Van Praetlei – Winkelstap

Het kruispunt Merksemheidelaan РVan Praetlei РWinkelstap kreeg in 2011 een tijdelijke opstelling met betonblokken om het veiliger in te richten. Het kruispunt was immers zeer breed met twee rijstroken in de Merksemheidelaan. Net na het kruispunt is er in de Winkelstap maar ̩̩n, rijstrook beschikbaar. Tegelijk steken er op het kruispunt dagelijks veel leerlingen over van de nabij gelegen school. Daarom werd met een tijdelijke constructie de middenberm verbreed zodat het verkeer al voor het kruispunt moet invoegen, wat veiliger is.

Het kruispunt wordt nu definitief heringericht. In de Merksemheidelaan wordt het verkeer al voor het kruispunt op 1 rijstrook van 3.50 meter gebracht. Op elke hoek van het kruispunt wordt een voetpaduitstulping met verkeersdrempel ingericht. Voetgangers hebben hierdoor meer wachtruimte om over te steken. De as Merksemheidelaan – Winkelstap wordt na de herinrichting een voorrangsweg. Er worden ook enkele nieuwe bomen aangeplant.

De herinrichting van het kruispunt is ten vroegste voorzien in het najaar 2015. Zodra de werken starten worden de bewoners op de hoogte gebracht.

Het plan kunt u bekijken via deze link (extern – pdf).

Bron Merksem.be

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.