Schaal Sels

Na de afgelasting van vorig jaar is Schaal Sels helemaal terug voor een 90ste editie. In grote lijnen is het parcours hetzelfde gebleven in vergelijking met voorgaande edities. Zo wordt er gestart op de Bredabaan in Merksem, rijden de renners vervolgens door de Haven van Antwerpen richting Belgische en Nederlandse Polder om ten slotte na 3 lokale ronden te finishen op de Bredabaan in Merksem. Toch zijn er ook heel wat wijzigingen. Het peloton beroepsrenners zal op 30 augustus over meer dan 30 kilometer kasseien en 20 kilometer onverharde landwegen rijden.

De aankomst van de negentigste editie van Schaal Sels zal niet op de rijbaan van de Bredabaan plaatsvinden, maar over de tramlijn. Hiervoor worden de sporen in de Bredabaan dichtgemaakt met rubber. De organisatie betaalt 30.000 euro om de rails tijdelijk te laten opvullen. Het gaat om een herbruikbaar systeem.

Bekijk hier (externe link – pdf) het volledige parcours in tekstversie.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.