Kruispunt noorderlaan/IJzerlaan weekend afgesloten

De komende maanden zal het verkeer nauwelijks hinder ondervinden van de werken aan het kruispunt Noorderlaan/IJzerlaan. Alleen tijdens het weekend van 22-23 augustus wordt het kruispunt afgesloten. Dit gebeurt in 2 fases:

 • Vrijdagnacht 21 augustus om 24.00 uur: noordkant kruispunt afgesloten
  • Wat blijft mogelijk?
   • vanuit het stadscentrum – via de Noorderlaan – de IJzerlaan oprijden of omgekeerd
  • Wat is tijdelijk niet meer mogelijk?
   • komende van de Groenendaallaan – via de Noorderlaan – naar het stadscentrum rijden of omgekeerd
   • vanuit de IJzerlaan de Noorderlaan oprijden richting Groenendaallaan of omgekeerd
 • Zaterdagavond 22 augustus 20.00 uur: kruispunt volledig afgesloten
  • Geen verkeer meer mogelijk op het kruispunt, in geen enkele richting
 • Maandagochtend 24 augustus 05.00 uur: kruispunt opnieuw open
  • Verkeer op het kruispunt opnieuw mogelijk in alle richtingen

Tijdens de afsluiting van het kruispunt wordt het verkeer omgeleid.

 • Verkeer van en naar het stadscentrum wordt omgeleid via de Londenstraat – Rijnkaai – Groenendaallaan. Wil je de stad uitrijden, volg dan de oranje omleidingsborden richting Luchtbal. Wil je naar het stadscentrum, volg dan de borden richting Centrum.
 • Verkeer van en naar de Damwijk wordt omgeleid via de Ing. Menneslaan – Groenendaallaan.

Bestemmingsverkeer op de Noorderlaan, de IJzerlaan en de ventwegen is steeds mogelijk. De bedrijven en woningen blijven bereikbaar.

Met de fiets of te voet?

Voor fietsers is een veilige omleiding voorzien tussen het kruispunt Groenendaallaan-Noorderlaan en de Italiëlei via Noorderlaan – Noorderlaanbrug – de fietshelling van de Noorderlaanbrug – Bredastraat – Hardenvoort – Asiadok Zuidkaai – Kempenstraat.

Voor voetgangers is er steeds een doorgang mogelijk langs het werkterrein.

Werken Ijzerlaan

De werken aan het kruispunt Noorderlaan/IJzerlaan kaderen in het project IJzerlaan. De IJzerlaanbrug over het Albertkanaal, die Merksem verbindt met het stadscentrum van Antwerpen, wordt vervangen door een nieuwe fiets- en voetgangersbrug. Tegelijkertijd worden de IJzerlaan en Ingenieur Menneslaan helemaal opnieuw ingericht.

Onder het kruispunt Noorderlaan/ IJzerlaan wordt de oude sluis, die vroeger de Kempische Vaart verbond met het Asiadok, hersteld. Hierdoor kan deze ondergrondse sluis terug gebruikt worden om het nieuwe IJzerlaankanaal, dat later in het project wordt aangelegd, aan te sluiten op het Asiadok. Tegelijk worden in de ondergrond een groot aantal nutsleidingen en rioleringsbuizen verplaatst. Zo is het kruispunt tijdig klaar voor de heraanleg van de IJzerlaan en de komst van de tram op de Noorderlaan. De werken op en rond dit kruispunt duren tot september 2016. Aansluitend wordt het kruispunt met de werken Noorderlijn volledig heraangelegd.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.