Olse Arletiekmeeting

Dit jaar op 22 augustus 2015 organiseert de Koninklijke OLSE Merksem Atletiekclub al voor de 51ste keer haar befaamde internationale Meeting.

Het Internationaal Antwerps Atletiek GALA vond zijn ontstaan eind jaren ’50, toen met oa Bratislava en Euskirchen uitgroeiden tot een echte internationale meeting. Grote bezieler en momenteel ere-voorzitter, Jos Nuyens, zorgde er voor om elk jaar opnieuw verschillende internationale toppers aan het Merksemse publiek te presenteren. Een hele reeks aan Belgische toppers, werelrecordhouders en zelfs olympische kampioenen hebben dan prachtprestaties neergezet, eerst op de ‘oude piste’ van het Jef Mermans stadion, later vanaf 1978 op de tartanpiste van het Rode Loop Stadion.

Sinds enkele jaren is de atletiekscène echter zodanig geprofessionaliseerd dat het haast onmogelijk geworden is om nog olympische of wereldkampioenen aan de start te krijgen. Toch slaagt OLSE Merksem er nog steeds in om een uitgebreid deelnemersveld aan te bieden met een aantal Belgische toppers omringd door verschillende buitenlandse beloftevolle atleten met zelfs enkele WK finalisten en/of olympische deelnemers.

De Internationale Meeting behoort sinds verscheidene jaren tot het bekende Vlaamse Flanders Cup circuit (www.val.be), wat naast een heel aantal Belgische toppers, ook de nodige toeschouwers en publiciteit garandeert. Ook dit jaar zorgt men weer voor een ruim internationaal deelnemersveld. Daarnaast zal u ongetwijfeld ook nog verschillende andere Antwerpse toppers in wording aan het werk kunnen zien op de piste van de Rode Loop!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.